Vad gör vi med våra lantbruksdjur?

Ett barn inser att detta är grymt: Det handlar om kännande varelser som kan uppleva smärta och glädje. Djur i bur utsätts ofta för stort lidande eftersom deras rörelsefrihet begränsas och de hindras från att utföra naturliga beteenden.

Hundratals miljoner lantbruksdjur inom EU lever sina liv under dessa förhållanden

Suggor fixeras, kaniner och vaktlar hålls hela livet i karga burar, små kalvar stängs in i boxar, många hönor sitter fortfarande i bur och ankor och gäss fixeras för att tvångsmatas vid tillverkning av gåslever.

94 % av Europas befolkning tycker det är viktigt att skydda lantbruksdjurens välbefinnande i lag och 82 % anser att lantbruksdjur bör få bättre skydd. 

Tillsammans kan vi få bort dessa burar från Europa

Gå med och skriv under EU-medborgarinitiativet "End the cage age" (namninsamling) som kräver att Europa förbjuder burhållning av lantbruksdjur. Om vi blir en miljon människor som enas kan vi få en framtid med ett EU utan burar. Tillsammans kan vi driva denna fråga. Tillsammans kan vi få bort burarna.

Om nätverket "End the Cage Age"

Nätverket som ligger bakom EU-medborgarinitiativet "End the Cage Age" förenar organisationer för djurskydd, lantbruk, politik och miljöskydd under ett gemensamt upprop – att förbättra lantbruksdjurens liv genom att ta bort användningen av burar. Vi arbetar både gemensamt och individuellt för att samla in över en miljon namnunderskrifter till EU-medborgarinitiativet mot burar. FAQ - hur funkar ett EU-medborgarinitiativ?

*När du klickar på "Registrera och gå till nästa steg" lämnar du vår site, och länkas vidare till EU-medborgarinitiativets site. 

Gå med i kampanjen

Tillsammans kan vi kräva av politikerna att lantbruksdjuren ska slippa burar. Registrera dig för att delta i kampanjen och få uppdateringar från oss. I nästa steg kan du skriva under namnlistan. 

Genom att skriva under godkänner du att bli kontaktad av oss. Du kan när som helst avböja från kontakt. 

Vi hanterar och skyddar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer i integritetspolicyn