USA: Tre sälungar är åter fria i havet

USA: Tre sälungar är åter fria i havet

Blogg

Skrivet av

Tack vare ditt och andra Animal Protectors trogna stöd kunde sälungarna få vård och rehabilitering och har nu kunnat släppas tillbaka till sitt rätta element, havet.

Pyrite, Beryl och Ivory är tre sälungar som kunde ha dött utan det snabba ingripandet från vår samarbetsorganisation Marine Mammals of Maine (MmoME).

Människor tog selfies med Pyrite

Pyrite var bara omkring två dagar gammal när han hittades på stranden i maj i år. Nyfikna strandgäster hade samlats runt den lilla sälungen och burit runt honom på stranden – för att ta selfies med honom.

När människor rör eller flyttar runt en sälunge är det extremt stressande för den – och det gör det svårt för den att bli återförenad med sin mamma. Det kan betyda döden för den lilla ungen. Det är en av anledningarna till att all närkontakt mellan allmänheten och sälar är förbjudet i Maine, där Pyrite hittades.

MmoME larmades till slut om den övergivna ungen och ryckte ut för att föra sälungen till räddningscentret, som vi har finansierat.

injured_seal_cub_on_beach

Beryl hade sår över hela kroppen

Beryl, en liten äldre unge, hittades på stranden i augusti. Innan MmoME kom till platsen hade strandgäster försökt putta tillbaka honom ner i vattnet och Beryl var helt utmattad. Han var dessutom uttorkad, hade en luftvägsinfektion och sår över hela kroppen – många av dem inflammerade.

Så snart Beryl hade flyttats till räddningscentret gav veterinären honom antibiotika och dropp och han blev sakta men säkert bli bättre.

Strandgästerna bar runt på Ivory

Även Ivory hittades i augusti. Hon var så sjuk och apatisk att strandgästerna kunde lyfta upp henne utan att hon kämpade emot, försökte bitas eller fly.

MmoME förde henne omedelbart till räddningscentret för en undersökning. Hon hade sår i munnen, var utmattad och uttorkad och hon hade hög feber – troligtvis av stressen från alla människor som hade burit omkring på henne.

På räddningscentret fick hon antibiotika, dropp och en lugn plats, där hon kunde vila och få tillbaka sina krafter.

rescued_seal_cub

Äntligen tillbaka i sina hem i havet

Den 22 november 2016 var dagen då de små sälarna var starka nog att återvända till havet där de hör hemma. 

Så glada var sälarna över att få vara tillbaka i havet – se videon:

Tack för att du är Animal Protector och skyddar djuren tillsammans med oss.

Läs mer om vårt arbete och vår samarbetsorganisation MMoME >>

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.