seaworld

Inga fler shower med späckhuggare på Sea World San Diego

Nyheter

Det kritiserade företaget tar äntligen ett steg i rätt riktning. En av de tre parkerna har nu bestämt sig för att sluta ha med späckhuggare i sina uppvisningar.

Sea World San Diego kommer att fasa ut alla föreställningar som involverar späckhuggare senast 2017.

Den nya inriktningen för detta stora företag kommer som ett svar på allmänhetens ökade krav på förbättringar för djuren i parken. Detta beslut tillsammans med Kaliforniens förbud mot uppfödning av späckhuggare i fångenskap kommer att avsevärt minska antalet föreställningar med späckhuggare i USA.

“Sea Worlds tillkännagivande i dag om att de upphör med sina ökända späckhuggarshower är ett viktigt första steg för företaget: Uppträdanden med späckhuggare och andra havslevande djur är väldigt grymma och går emot djurens naturliga beteende”, säger World Animal Protections amerikanska generalsekreterare Priscilla Ma. 

Välfärden hos marina däggdjur allt viktigare för turister

“Vi ber Sea World att fasa ut all hållning och uppfödning av djur i fångenskap på alla sina anläggningar och bidra till riktiga reservat i havet. Som Sea World har tillkännagett idag är välfärden hos marina däggdjur allt viktigare för turister, som inte vill se vilda djur exploateras för underhållning. Ett liv i fångenskap är långt från ett naturligt liv i det vilda för  havslevande djur, och orsakar ett stort lidande och stress för dessa intelligenta varelser.”

Vi välkomnar också förslaget om införandet av lagstiftning om att helt fasa ut användningen av späckhuggare i fångenskap i Kalifornien och vill se ett förbud i hela USA. En sådan lagstiftning skulle  medföra omvälvande förbättringar för marina däggdjur och sända en viktig signal till hela världen att vilda djur hör hemma i det vilda”, sammanfattar Priscilla Ma. 

World Animal Protection arbetar med att informera allmänheten om problemen med att hålla vilda djur som marina däggdjur i fångenskap. Läs mer om de enkla saker du kan göra för att bidra till att vilda djur får stanna  i det vilda där de hör hemma.

Vi ber Sea World att fasa ut all hållning och uppfödning av djur i fångenskap på alla sina anläggningar och bidra till riktiga reservat i havet.

Läs mer..