Bangladesh - Biddu Babu och Johnny

Bangladesh - Biddu Babu och Johnny

Blogg

Skrivet av

Gaibandha, är en stad i Bangladesh med livliga affärskvarter i centrum. Hundar springer lösa på gatorna och ägs egentligen inte av någon, men tas väl om hand av alla.

Staden har 350 000 innevånare, de flesta är ganska fattiga och utan regelbunden inkomst.

Här bor Biddu Babu med sin stora familj under ett och samma tak. Biddu äger faktiskt tre hundar vilket hör till undantagen här. Hundarna vaktar huset och dess innevånare och är en del av familjen. Johnny, en ettårig hane, är Biddus favorit. När vårt vaccinationsteam dök upp i staden bestämde Biddu sig för att ta Johnny till veterinären.

Johnny ser frisk och välmående ut, men har fått en ojämn andning på sista tiden. Biddu är orolig för att hans grannar ska tro att Johnny är sjuk och vilja att han ska göra sig av med hunden. 

incontext-johnny

Vårt veterinärteam undersökte Johnny noga och gav honom lite medicin för att underlätta hans andning. Nästa gång teamet återvände för att fortsätta vaccinationsprogrammet, kom Biddu tillbaka med Johnny för en efterkontroll. Johnnys andning hade blivit mycket bättre och han kunde bli vaccinerad. Biddu Bapu är så tacksam för att hans älskade hund fick hjälp. Nu bär Johnny det fina röda halsbandet som visar att han är skyddad mot rabies.

“Både människor och hundar har nytta av vaccinationerna mot rabies”, säger Biddu, “Tack vare det kan alla i samhället känna sig trygga.”