Kampagne mod vilde dyr i underholdning vinder pris

Kampanj för djurvänlig turism får internationellt pris

Nyheter

Vår kampanj för en mer djurvänlig turism där elefanter, tigrar, lejon och andra vilda djur inte längre används som turistunderhållning har vunnit People’s Choice Award vid the det prestigefulla World Responsible Tourism Awards.

Det var en omröstning bland National Geographics läsare som gav oss People’s Choice Award vid den internationella prisutdelningen World Responsible Tourism Awards den 4 november. Priset har vi fått för att vi inspirerar turister till mer medvetna och etiska val på semestern, så att de inte stödjer attraktioner och utflykter där vilda djur lider i underhållningens namn.

Det dolda djurplågeriet ska fram i ljuset

Många turister söker sig till underhållning med vilda djur eftersom de älskar djur och inte vet att de lider enormt bakom kulisserna. Vår kampanj berättar om det dolda djurplågeriet så turister får veta att det djurvänliga valet är att faktiskt avstå från denna typ av underhållning.

”Ett av World Responsible Tourism Awards’ mål är att inspirera turister genom att visa dem vad man kan uppnå via etiskt ansvarsfull turism. Detta pris visar vad turisterna själva finner mest inspirerande,” står det i texten till People’s Choice Award.

Arrangörerna tillägger: ”Med detta pris visar World Animal Protection att de med sitt arbete har nått fram till de människor som kan göra skillnad för djuren när de är ute och reser - och de visar att vi alla kan vara djurvänliga på semestern.”

Tillsammans kan vi göra skillnad för vilda djur

Vi är mycket stolta över att ha vunnit People’s Choice Award eftersom den visar att många människor stödjer vårt arbete och precis som vi tycker det är viktigt att de vilda djuren skyddas. Utan de många djurvänner som har stöttat vår namninsamling för vilda djur skulle vi inte ha kunnat övertyga fler än 80 researrangörer om att sluta erbjuda elefantridning och shower – däribland Sveriges tre största charterarrangörer: Apollo, Ving och Fritidsresor.

I år var det 12:e året i rad som World Responsible Tourism Awards ägde rum. Prisutdelningen  grundades 2004 av Responsible Travel för att uppmärksamma de mest inspirerande historierna   för etiskt ansvarsfull turism. Vi hoppas att vi nomineras igen 2016 – och vi vill förstås passa på och tacka alla som har röstat på oss och som hjälper oss att göra världen bättre för djur.

Se mer om vår kampanj för att stoppa underhållning med vilda djur >>

Kate Nustedt, Kampanjansvarig för vårt arbete med vilda djur, uttrycker sin glädje över priset:

Preparing communities to respond quickly to protect animals in disasters, not only saves lives, but helps to reduce the need for long term aid and assistance.

Läs mer..