Fur Free Europe

Stor kampanjframgång: 1,7 miljoner EU-medborgare säger nej till päls

Nyheter

Namninsamlingen Fur Free Europe har avslutats. Den blev en stor succé: sedan maj förra året har 1,7 miljoner skrivit under kravet att pälsindustrin i EU ska avvecklas. Nu hamnar frågan på EU-kommissionens bord för beslut.

Lina Dahl, kampanjansvarig i World Animal Protection Sverige, säger:

”Jag vill verkligen tacka alla som skrivit på namninsamlingen för pälsdjuren! Med 1,7 miljoner underskrifter visar vi EU:s beslutsfattare att det finns en stark opinion i medlemsländerna för att avveckla den grymma pälsindustrin. Nu hoppas jag att det inte dröjer länge innan den sista pälsfarmen i EU stängs och pälshandeln förbjuds.”

Tillsammans med omkring 80 andra organisationer stödjer vi det europeiska medborgarinitiativet Fur Free Europe, som startats av Eurogroup for Animals som vi är medlem i.

Fur Free Europe är en uppmaning till EU att förbjuda pälsdjursuppfödning och handel med produkter från pälsdjursuppfödning. Målet för insamlingen var att samla in en miljon underskrifter under ett år, för att EU-kommissionen ska ta ställning till medborgarinitiativet. 

Och det har vi alltså med råge lyckats med redan nu! Därför avslutas insamlingen, så att EU-kommissionen ska kunna behandla frågan så snart som möjligt.

Var med och hjälp djuren!

World Animal Protection arbetar för att stoppa djurens lidande i Sverige och andra länder och skapa en hållbar planet för alla. Vi har kontor i Sverige och 13 andra länder i Europa, Afrika, Asien, Oceanien, Nord- och Sydamerika och är verksamma i ett femtiotal länder. 

Vi fokuserar särskilt på att stoppa djurens lidande i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer. Våra insatser för djuren innebär också att vi bidrar till att lösa de globala utmaningarna. Med klimathotet från djurindustrins stora utsläpp av växthusgaser och allvarlig smittspridning mellan djur och människor.

Vårt arbete för djuren hade inte varit möjligt utan stödet från våra gåvogivare. Det är alla vi tillsammans som är World Animal Protection. Vi är mycket tacksamma för din hjälp. Tillsammans skapar vi en djurvänligare och hållbarare värld.

Hjälp djuren

Med 1,7 miljoner underskrifter visar vi EU:s beslutsfattare att det finns en stark opinion i medlemsländerna för att avveckla den grymma pälsindustrin.

Läs mer..