Hundar och katter får mat

Hundar och katter skyddas under Corona-karantän världen över  

Blogg

Skrivet av

Den pågående Corona-pandemin har tyvärr resulterat i många missförstånd om risken för smittspridning från hundar och katter.  

Vi har sett många berättelser om övergivna husdjur eftersom - precis som för rabies - har hundar felaktigt blivit syndabockar. De behöver vår hjälp, så vi började titta på sätt att stötta hund- och katthem som kämpar för att kunna ta hand om alla djur.     

Vi började med att skriva information som vi spred, som förtydligade att hundar och katter inte sprider Corona. Vi gav även tips på hur en bäst tar hand om sitt husdjur under karantän.   

I Brasilien har vi hittills organiserat utdelningen av 18 ton hundmat och fem ton kattmat till 21 olika mindre organisationer som jobbar med att mata och ta hand om hemlösa hundar och katter i fem av landets delstater.    

Hemlösa katter får mat

Det räcker till att mata runt 6 000 hemlösa hundar och katter i två veckor.    

I Thailand har vi besökt Hua Koo-templet i utkanten av Bangkok. Templet har översvämmats av övergivna och hemlösa djur medan en stor del av landet är satt i karantän.

För närvarande finns det cirka 300 hundar som behöver mat. Medan vi var där såg vi ytterligare 22 hundar som anlände utan att ha någon annanstans att ta vägen. Tack och lov var de flesta hundarna vid templet redan vaccinerade mot rabies men vi såg till att de 22 nyanlända hundarna också fick vaccin.

Hundar och katter får hjälp under Corona

Vår plan är att se till att de hundratals övergivna hundarna i templet får mat och näring Under de kommande dagarna kommer vi att samarbeta med templet för att göra det. 

Vi utvärderar just nu behoven hos hemlösa och övergivna hundar i andra delar av världen och  kommer att ingripa där behovet är störst. Tack för att du gör det möjligt! 

Hund blir matad av volontärer

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.