USA: Enzos liv från bur till reservat

USA: Enzos liv från bur till reservat

Blogg

Skrivet av

Servalen Enzo var en av sex vildkatter som räddades från att hamna i handeln med vilda djur. Han placerades på ett reservat i Arkansas och fick all frihet han behövde.

Fjärde juli i år, när miljontals amerikaner firade nationaldag, förberedde vårt amerikanska kontor ett tillslag för att tillsammans med myndigheterna rädda två ökenlo och fyra servaler. En av dem var Enzo.

Samtliga katter var undernärda och en av de minsta servalkatterna behövde dropp för att överleva. Det var i sista stund som de räddades. Läs hela historien här >>

Pictured: A serval cat in a sanctuary.

Enzo placerades i Turpentine Creek Wildlife Refuge i amerikanska delstaten Arkansas. Som ni ser på bilderna har han fått ett bra liv och kan bete sig naturligt på ett sätt som aldrig hade fungerat som husdjur. Ett liv i fångenskap begränsar de vilda djurens naturliga beteende och de får ofta fel miljö, mat, utrymme och temperatur.

Det är genom bidrag från Animal Protectors som du som vi har möjlighet att rädda djur som Enzo från brutal handel och liv i fångenskap. Tack!

Läs mer om vårt arbete för att stoppa misshandeln och utnyttjandet av vilda djur >>

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.