Pressmeddelande: World Animal Protection får utmärkelse för ansvarsfull turism

Pressmeddelande: World Animal Protection får utmärkelse för ansvarsfull turism

Nyheter

Djurskyddsorganisationen World Animal Protection har vunnit guld i World Responsible Tourism med sin globala kampanj för att stoppa vilda djur från utnyttjande i turistbranschen. Utmärkelsen i kategorin Bevarande av vilda djur delades ut av BBC-presentatören Tanya Beckett på World Travel Market.

Kampanjen Wildlife Not Entertainers, som lanserades 2015, har fått industrin och resenärer att ta avstånd från turistunderhållning som innebär djurplågeri, till upplevelser där turister kan se vilda djur i naturen eller på reservat.

pressmeddelande_award_0

Julia Engqvist, som är kampanjansvarig på World Animal Protection Sverige säger:

“Vi är så stolta över denna utmärkelse! Vår kampanj ger röst åt de 550 000 vilda djur som för nuvarande utnyttjas för att underhålla turister. Vårt arbete får ännu ett erkännande.”

Fler än 550 000 vilda djur i fångenskap jorden runt, som elefanter, sengångare och tigrar, tvingas uthärda fruktansvärda förhållanden - rövas från det vilda, tränas med slag och lever i undermåliga förhållanden, kedjas fast och isoleras.

Det finns också risker för turisterna själva – enbart i Thailand har 17 människor dödats och 21 skadats allvarligt på anläggningar med elefanter i fångenskap mellan 2010 och 2016.

Över 1,6 miljoner människor och över 200 researrangörer har hittills engagerat sig i organisationens kampanj för djurvänligare turism.

Presskontakt World Animal Protection Sverige:

Lise-Lott Alsenius 

070-397 2133

lise-lottalsenius@worldanimalprotection.se

 

Läs fler pressmeddelanden