Tourists holding sea turtles at Cayman Turtle Centre - World Animal Protection - Wildlife. Not entertainers

Uppmana ett av världens största kryssningsföretag att bojkotta turistattraktion med djurplågeri

Nyheter

Vi startar en kampanj för att få Carnival Cruise Lines att sluta med utflykter till Cayman Turtle Centre. Det är den enda anläggningen i världen som låter turister hantera havssköldpaddor och äta deras kött.

Havssköldpaddor på Cayman Turtle Centre, som tidigare hette Cayman Turtle Farm, hålls i små, grunda och överfulla bassänger. De används för att underhålla turister och säljs sedan till lokala restauranger för att ätas upp.

Det sköldpaddorna utsätts för bara för att roa turister finns beskrivet i vår rapport, Cayman Turtle Farm: A continued case for support.

Cayman Turtle Centre är beroende av kryssningsfartyg för att få besökare. Över 200 000 människor besöker attraktionen varje år och runt tre fjärdedelar av dessa är kryssningsresenärer.

Det är därför vi vänder oss till Carnival Cruise Lines, för att få färre besökare till anläggningen.

carnival_cruise_lines_ship_in_cayman_islands


Ett av Carnival Cruise Lines fartyg vid kusten utanför Cayman Islands

Skriv på vår namninsamling och hjälp oss påverka detta inflytelserika globala företag att bli en god förebild och ta sitt ansvar för vilda djur.

Allvarliga djurvälfärdsproblem

Vi har talat om välfärdsproblemen för sköldpaddorna sedan 2012.

Våra undersökningar avslöjade att över 8 000 sköldpaddor hölls i fångenskap på anläggningen. Rapporten berättar också om chockerande bevis på genetiska missbildningar, sjukdomar, stress, felaktig mat, skador och till och med kannibalism bland sköldpaddorna.

Neil D’Cruze, som är högsta rådgivare för vilda djur, säger: “Detta stora kryssningsföretag blunder för djuren som lider i stor skala.”

I sin naturliga havsmiljö kan de gröna havssköldpaddorna dyka ända ner till 140 meter och simma upp till 500 mil på ett år. 

Fast i grunda, överfulla bassänger kan havssköldpaddorna som föds upp på Cayman Turtle Centre inte njuta av friheten de skulle haft i havet.

sea_turtles_in_an_enclosure_at_cayman_turtle_centre

Havssköldpaddor i en av bassängerna på Cayman Turtle Centre

Riskerar även besökarnas hälsa

Så nyligen som 2014 dog 1 268 sköldpaddor efter ett utbrott av Clostridium, en bakterie som orsakar botulism. Det har visat sig att denna sjukdom är en risk inte bara för sköldpaddorna utan också för turisterna.

Carnival Cruise Lines måste hjälpa till att skydda vilda djur

Vi har arbetat för att stoppa djurplågeri på Cayman Turtle Centre i flera år. Trots det har CTC inte tagit detta på allvar. Det är därför som vi nu kampanjar för att få färre besökare till anläggningen.

Vi vet att antalet besökare och vinsten kan minska för oetiska attraktioner med vilda djur när turister blir medvetna om grymheten bakom. Vi är övertygade om att Carnival Cruise Lines passagerare skulle vägra att besöka centret om de visste sanningen bakom attraktionen.

Med hjälp av påtryckningar från turister och Carnival Cruise Lines kan vi uppmana CTC att ändra inriktning till rehabiliterings- och räddningscenter.

Sedan januari i år har vi åtskilliga gånger kontaktat Carnival Cruise Lines. Men trots att vi har varit tydliga med vår oro för djurens välfärd har företaget inte gått med på att sluta ta med turisterna till denna grymma anläggning. 

Skriv under vår namninsamling nu och uppmana Carnival Cruise Lines att göra det rätta för sköldpaddor >>

“Detta stora kryssningsföretag blunder för djuren som lider i stor skala. - Neil D’Cruze, vår högsta rådgivare för vilda djur

Läs mer..