Lyckad räddning av sengångare

Lyckad räddning av sengångare

Nyheter

En ung sengångarhona som hållits fången av några män i området nära floden Atrato i El Choco, Colombia räddades för en tid sedan av en djurvän.

Kvinnan betalade några hundra kronor till männen för att få loss djuret. Eftersom hon var oroad för sengångarens hälsa sökte hon upp AIUNAU, vår samarbetspartner som specialiserat sig på trögdjur som till exempel sengångare.

1020196_sloth_lucky

Nu har centrets veterinärer gjort en hälsokontroll och beräknar sengångarens ålder till 1,5 år. Hon är 47 cm lång och väger 1 400 gram. Hon har inga några fysiska åkommor men led av extrem stress. Varje gång en människa närmade sig blundade hon. Hon vet hur hon ska få tag i mat och behöver inte lika mycket rehabilitering som en unge.

Det var en verkligt lyckosam räddning. Tyvärr har många andra djur inte samma tur utan jagas för att användas för turistselfies eller bli sällskapsdjur.

Under de första veckorna vistades hon i en korg där hon kunde övervakas och slippa stress. Under hela den tiden ville hon aldrig gå ut ur korgen. Men efter fyra veckor, när hon flyttades till en mindre inhägnad som liknar regnskogen, tog hon sig ur korgen och har sedan dess hållit sig bland träden.

1020194_sloth_lucky_2

De anställda på AIUNAU tror att hon endast behöver återhämta sig från stressen och hålla sig fysiskt frisk. Eftersom hon redan är vuxen är hon ganska självständig och kan nog snart släppas ut i det vilda och leva som en riktig sengångare igen.

1020195_sloth_lucky

Stöd vårt arbete

På vårt räddnings- och rehabiliteringscenter, AIUNAU i Colombia, står veterinärer och djurskötare redo att med sin specialkompetens ta hand om djur som misshandlats i turistindustrin. Med ditt stöd kan vi hjälpa ännu fler djur! Ge en gåva idag >>

Läs mer..