Filippinerna: Hunden Liney fick hjälp efter tyfonen Haiyan

Filippinerna: Hunden Liney fick hjälp efter tyfonen Haiyan

Blogg

Skrivet av

Tsunamin i Indonesien påminner oss om tidigare katastrofer, och hur viktigt det är att vi snabbt kan vara på plats och hjälpa drabbade djur och människor

Nyligen inträffade en jordbävning i Indonesien, som ledde till en fruktansvärd tsunami. Vi är på plats och hjälper djuren, precis som vi gjorde efter tyfonen Haiyan, som inträffade 2013 och är bland de kraftigaste tyfonerna som någonsin uppmätts.

Tack vare stödet från dig och andra Animal Protectors kunde vårt katastrofteam ta sig till avlägsna byar på Visayaöarna i Filippinerna där Haiyan hade härjat som värst.

I byn Mamarang Sapa visade barnen stor omsorg för sina husdjur, trots de svårigheter de själva befann sig i.

Riley Francis är 11 år gammal. Han tog med Liney, sin ettåriga hund, till vår mobila veterinärklinik. Det var tydligt att den terror som han upplevde under tyfonen fortfarande plågade honom. Han berättade att han hade varit så rädd och var säker på att hans hus, familj och hans älskade Liney skulle dödas.

1014189_crop

11-åriga Riley Francis, 8-åriga MarJo Nalagan Jr. och hans kusin 10-åriga Jomar Nalagan väntar på att få hjälp med sina hundar vid vår mobila veterinärklinik i byn Mamarang Sapa

Lyckligtvis för Riley överlevde alla och, till skillnad från många av sina grannars hem, stod familjens hus fortfarande kvar.

Men trots en sådan tur har katastrof och bristen som följer efteråt tärt mycket på både Riley och Liney.

I den här avlägsna trakten hade det tagit lång tid för det humanitära biståndet att nå fram och teamet förstod att både hund och ägare led av effekterna av detta. De båda såg väldigt utmärglade och trötta ut.

Veterinärerna gav Liney vitamininjektioner för att hjälpa honom att bli starkare. Han fick också avmaskningsmedel för att skyddas mot parasiter, något som blir ännu vanligare i orkanens efterdyningar.

När teamet slutligen gav mat både till Riley och Liney för att kunna äta upp sig lite lyste bådas ögon med tacksamhet.

Det är tack vare Animal Protectors regelbundna stöd som vi snabbt kan vara på plats och hjälpa djur i katastrofer.

Läs mer om vårt arbete för att skydda björnar som utnyttjas brutalt för underhållning >>

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.