Tim Hortons and Burger King commit to improved chicken welfare

En halv miljon underskrifter för bättre liv för kycklingar

Nyheter

Över en halv miljon människor (513 083) från tio länder har skrivit på vår namninsamling för att få KFC globalt att ge kycklingar bättre liv. Namninsamlingen har nu överlämnats till högkvarteret i Louisville, Kentucky för att sätta press på företaget

Företag som KFC har makten att förbättra kycklingarnas liv. Igår den 16 oktober, på Världslivsmedelsdagen, överlämnades namninsamlingen till KFC:s högkvarter i Louisville, Kentucky, där den allra första KFC-restaurangen öppnade 1940.

Det sänder ett viktigt meddelande till KFC och andra snabbmatskedjor att göra förbättringar som kan rädda miljarder kycklingar från hemska förhållanden. 

image7

Vårt team i Louisville, Kentucky strax innan de lämnar över namnunderskrifterna.

Fasorna för industriellt uppfödda kycklingar 

KFC tar sitt kött från uppfödningar med industriell uppfödning – trånga, gallerförsedda skjul, ofta utan dagsljus. 

De flesta kycklingar växer onaturligt fort och slaktas när de bara är runt 40 dagar, i praktiken fortfarande barn.  

Denna industriella och onaturliga uppfödning är påfrestande för kycklingarnas organ och ben.

Många kycklingar lever hela sina liv med ständig smärta, sår, förlamning och hjärtfel. 

Det är därför som vi tillsammans med hundratusentals andra uppmanar snabbmatskedjan att stoppa djurplågeriet för kycklingarna. 

Detta vill vi 

Vi uppmanar KFC att använda kycklingar som föds upp i ett långsammare, mer naturligt tempo och ta dem från uppfödningar som ger djuren mer utrymme, ljus och en stimulerande omgivning. Det medför att djuren blir gladare, mår bättre och blir mer aktiva. 

KFC behöver välkomna förbättringar och globalt förbinda sig till välfärd för kycklingar. Redan har stora företag som Burger King, Subway och Starbucks officiellt utlovat att förbättra livet för kycklingarna åtminstone i USA.

nn

Kycklingar trängs inomhus på en industriell uppfödning

Ett eländigt liv 

Vår kampanjansvariga Jonty Whittleton säger: “Kycklingar är huvudingrediensen i KFC:s globala multimiljardföretag men får inte sina ens grundläggande behov tillgodosedda utan lever ett liv i misär och smärta. Konsumenterna håller med – nu får det vara nog. Vi kommer att fortsätta våra påtryckningar för att få KFC och andra företag att få ett slut på denna hjärtskärande grymhet. Våra supportrar är med oss på varje steg hela vägen.” 

Läs mer om vårt arbete för att ge världens kycklingar bättre liv

Vill du göra mer för lantbruksdjur?

Hundratals miljoner lantbruksdjur inom EU lever sina liv under miserabla förhållanden. Gå med i EU-kampanjen som kräver att lantbruksdjuren ska slippa burar

Vi kommer att fortsätta våra påtryckningar för att få KFC och andra företag att få ett slut på denna hjärtskärande grymhet.

Läs mer..