fur free copenhagen fashion week

Copenhagen Fashion Week slopar päls

Nyheter

Från och med nu kommer det inte att vara möjligt för danska modehus att visa sina kollektioner på Copenhagen Fashion Week, om päls ingår som en del av företagets design på catwalken.

Så tydligt är budskapet från arrangörerna bakom modeveckan i Köpenhamn, som efter en lång tids arbete med hållbarhet och FN:s globala mål äntligen tar det avgörande steget och riktar strålkastarna mot ett mer djuretiskt mode som en del av krav som måste uppfyllas för att delta i gott sällskap.

fur free copenhagen fashion week

Copenhagen Fashon Week följer därmed efter Stockholm, London och Melbourne, som också tagit bort päls från catwalken, och det väcker entusiasm hos den globala djurskyddsorganisationen World Animal Protection:

 "Vi är verkligen glada över att Copenhagen Fashion Week har tagit med djurskydd i sin hållbarhetspolicy. Vi har haft en lång dialog med teamet bakom modeveckan, som äntligen har insett att päls är ett minne blott. Det är en stor seger för djuren när modebranschen väljer att spela en ledande roll i att stoppa modeindustrins oetiska exploatering av pälsdjur”, säger Gitte Buchhave, chef för World Animal Protection Danmark.

Organisationen publicerade nyligen rapporten 'Cruelty is out of Fashion' tillsammans med organisationen Collective Fashion Justice.

Gitte denmark

Läs hela rapporten här

Den listar designers som Chanel, Gucci, Armani, Yves Saint Laurent och Balenciaga, samt 20 andra ledande varumärken som har tagit bort pälsen.

"Det är en bra signal till den globala modeindustrin att CPH Fashion Week säger att det är oetiskt att marknadsföra päls från vilda djur som mink och räv, som har haft ett eländigt liv i små burar innan de blev kappor, jackor och accessoarer, säger Lina Dahl, kampanjansvarig på World Animal Protection Sverige, och fortsätter:

Copenhagen Fashion Week äger rum i Köpenhamn från och med idag 9 augusti 2022.

Tycker du också att päls är passé?

Skriv under för ett pälsfritt EU här

Det känns så bra att se att Copenhagen Fashion Week använder sitt inflytande för att hjälpa till att förändra branschen. Det är hög tid att vilda djur tas bort från catwalken, både för djurens skull, men också för folkhälsan och miljön. Nu är det dags för andra städer att följa Danmarks exempel

Läs mer..