Our director of disasters feeds a dog in Jamaica after Hurricane Dean - World Animal Protection - Disaster response

Orkaner i Karibien: Djur vi räddat det senaste decenniet

Nyheter

Orkanen Irma – den kanske kraftigaste orkanen i Atlantens historia – ödelägger stora arealer på sin väg genom Karibien. Vi har under det senaste decenniet räddat många djur i Karibien från orkaner.

Våra katastrofhjälpsteam är på väg för att rädda husdjur och lantbruksdjur som råkat illa ut i spåren av orkanen Irma. Det är inte första gången vi agerar efter att orkaner drabbat regionen.

Vi använder de 50 års erfarenhet vi har av att rädda, vårda, mata och sköta om djur som farit illa efter naturkatastrofer runt om i världen, för att se till att så många djur som möjligt kan återhämta sig efter orkanen Irma. 

Räddade åsnor i Turks- och Caicosöarna

En kategori 4-orkan nådde 2008 Turks- och Caicosöarna. Regeringen bad oss att hjälpa djuren som drabbats av förödelsen. Vi gav hemlösa hundar och åsnor mat och såg till att de djur som behövde fick veterinärvård.

donkeys_in_turks_and_caicos

Åsnor i Turks- och Caicosöarna. Foto: WSPA/Carlos Quesada

Hjälpte lantbruksdjur i Haiti 

Orkanen Matthew nådde Haitis sydvästra kust 2016 och ödelade framförallt jordbruksmarken i detta fattiga land. Stormen var den kraftigaste i Haiti på 52 år

chicken_in_haiti

En höna får vård av vårt veterinärsteam. Foto: Foto: AFP Services

Vårt katastrofhjälpsteam gav nödhjälp, medicin och mat till runt 110 000 skadade, sjuka och vilsekomna kor, grisar, kycklingar, hästar och åsnor –  och husdjur.

Förenade krafter i Jamaica

Under 2007 orsakade orkanen Dean enorma skador i Jamaica, tak slets loss från byggnader, träd och gatlyktor blåste sönder och ön översvämmades. Sorgligt nog, flera veckor senare, var det många hundar som fortfarande vaktade sina ödelagda hem. Deras ägare var inte längre där men hundarna väntade ändå. 

dog_in_jamaica

Chefen för vårt katastrofhjälpsarbete matar en hund i Jamaica. Foto: Lou Bopp

Vi gick samman med Jamaica Society for the Prevention of Cruelty to Animals (JSPCA) och såg till att husdjuren fick det mest livsnödvändiga och skydd mot vädrets makter. Detta gav deras ägare en bättre chans att bygga upp sina liv när de återförenades med sina djur.

Djuren får inte glömmas bort

När katastrofen kommer är följderna ofta förödande för djur och de samhällen som är beroende av dem. Efter en katastrof är människors återhämtning tätt sammanlänkad med deras djurs välmående. Det är avgörande att djuren inte lämnas vind för våg.

Ditt stöd idag kan rädda livet på oräkneligt antal djur och hjälpa samhällen att byggas upp på nytt - stöd vårt arbete med ett bidrag >>

Du kan även Swisha valfri summa till 9001744, skriv då "Katastrof" som meddelande. 

Sorgligt nog, flera veckor senare, var det många hundar som fortfarande vaktade sina ödelagda hem. Deras ägare var inte längre där men hundarna väntade ändå.

Läs mer..