Elektronisk undergroundmusik till stöd för World Animal Protection

Pressmeddelande: Elektronisk undergroundmusik till stöd för World Animal Protection

Nyheter

DJ:n och producenten ADJ och Veronica Green har kompilerat ett elektroniskt undergroundalbum med ett 50-tal musiker från Storbritannien, USA, Tyskland, Holland och Sverige.

- Människors syn på djur måste ändras världen över för att förändring ska ske. Vi ville samla elektronisk undergroundmusik av många duktiga musikproducenter och samtidigt samla in pengar till förmån för djuren, berättar Veronica Green. Alla intäkter från denna musiksamling, som släpps digitalt via Bandcamp idag går oavkortat till World Animal Protection.

Musikstilarna varierar från Electronica, Nu Electro, IDM, Acid, Techno, Glitch hop, Experimental och Ambient. Ett av de större namnen på albumet är Plaid (UK), Warp Records.Londonbaserade ADJ (Andy Jaggers) har varit i framkanten av elektronisk musik de senaste 30 åren, både som producent och dj av underground electro och electronica. Veronica Green (Veronica Gudmundson) producerar elektronisk musik och är baserad i London och Dalarna. Hon är även konstnär och arbetar med olika välgörenhetsprojekt.  - Vi ville kombinera ett stort musikintresse med att göra det vi kan för att förbättra djurens välbefinnande, säger Veronica Green. - För mig är det viktigt att varje djur, stort som litet, skall respekteras och skyddas från lidande. Djur är unika och värdefulla varelser som vi människor bör skydda och hjälpa, snarare än utnyttja.Från och med idag kan Earthlings Compilation köpas via BandCamp

Presskontakt World Animal Protection Sverige:

Lise-Lott Alsenius 

070-397 2133

lise-lottalsenius@worldanimalprotection.se

 

Läs fler pressmeddelanden