Nepals dyr har mere end nogensinde brug for hjælp

Nepals djur behöver vår hjälp mer än någonsin

Nyheter

Vårt katastrofteam arbetar dygnet runt för att hjälpa Nepals djur, efter att ett nytt jordskalv har drabbat landet.

Ännu en våldsam jordbävning drabbade Nepal i går, tisdag 12 maj. Det nya jordskalvet mätte 7,3 på Richter-skalan och efter det har flera stora efterskalv tillkommit. Det är ett hårt slag för landets människor och djur, som kämpar för att komma på fötter efter jordskalvet den 25 april, där över 8 000 människor och tusentals djur dödades. 

Överallt ligger byggnader i ruiner och både djur och människor står utan tak över huvudet. Efter det första jordskalvet byggde många människor tillfälliga vindskydd till sina getter och bufflar och om natten fann människor tröst genom att sova med armarna om sina hundar i hemgjorda tält eller under presenningar. Nu har de tillfälliga vindskydden och tälten brakat samman och djuren har mer än någonsin behov av mat, vatten och medicin.

incontext-nepal-13052015

Skillnad mellan liv och död

Vår katastrofhjälpsmedarbetare Scott Cantin berättar:

”Det här är fruktansvärt tragiskt. Landet hade precis påbörjat sin återhämtning och har nu drabbats av ännu en stor jordbävning. Sedan 25 april har människor och deras djur bott i skadade byggnader under presenningar. Det skrämmer mig att tänka på hur det senaste skalvet påverkar dem. Vi fortsätter att arbeta och det blir en kamp mot klockan för att hjälpa djuren och de människor som är beroende av dem i Nepal.”

Scott fortsätter: ”Jag har sett människor sätta sitt eget liv på spel för att rädda sina djur. De delar tält och sina små matransoner med djuren. Nu efter det nya jordskalvet kan vår insats mer än någonsin betyda skillnaden mellan liv och död för tusentals djur och deras ägare.”

När vi hjälper djuren, hjälper vi också människor

Vårt katastrofteam har varit i Nepal sedan slutet av april och fortsätter arbetet för att hjälpa så många djur som möjligt. När vi räddar djuren, hjälper vi samtidigt deras ägare. Många nepaleser är beroende av sina lantbruksdjur för att överleva, och utan djuren får de svårt med att komma på fötter igen efter jordbävningarna. Deras älskade djur ger dem tröst och hopp mitt i katastrofen.

Du kan hjälpa Nepals djur – stöd med en gåva nu >>

Nu efter det nya jordskalvet kan vår insats mer än någonsin betyda skillnaden mellan liv och död för tusentals djur och deras ägare.

Läs mer..