Katastrofhjälp åt djuren i Argentina och Mongoliet

Katastrofhjälp åt djuren i Argentina och Mongoliet

Nyheter

Vargavinter i Mongoliet och översvämning i Argentina – vi är snabbt på plats och hjälper djuren.

Vi har tidigare berättat om den dzud, det inhemska namnet för en vinter med rekordkyla, som drabbat Mongoliet i vinter. Vi har varit på plats tidigare och hjälpt djuren och planerar nu en andra insats i samma område - Dundgovi.

1016908_flip_0

För att ge djuren styrka att överleva och orka förflytta sig till sommarbetet kommer vi att förse de värst drabbade hushållen med nödförpackningar med näring. I dem finns mjölkersättning för nyfödda djur för att göra dem starkare och underlätta för deras försvagade mammor. Vuxna får och getter får mineralblock med viktiga näringsämnen. Vår insats beräknas hjälpa närmare 100 000 djur.

Översvämningar i Argentina

Provinsen Entre Rios och särskilt staden Paranacito i Argentina har drabbats svårt av flera översvämningar sedan december 2015. På onsdag åker två av våra veterinärer dit och utvärderar hur mycket hjälp som behövs.

I Paranacito, som varit översvämmat tre månader i följd, är 500 människor fortfarande evakuerade och 2 000 är fast i sina hem. Provinsen har tidigare drabbats av översvämningar men denna gång drar sig vattnet inte tillbaka. Området, som är beroende av turism och sportfiske, påverkas starkt av översvämningen. Myndigheterna har fått koncentrera sig på att hålla den stora vägen mellan provinsens två stora städer framkomlig.

De styrande i Paranacito ser till att de strandade familjerna får mat och vatten som levereras med båt. Armén pumpar bort vattnet ur stan men det ihållande regnet försvårar arbetet.  

1007359


Så här såg det ut vid en tidigare översvämning i Argentina

 

Nödhjälp åt djur

- Vi tror att ungefär 800 000 kor i hela regionen påverkats av översvämningarna – genom att de drunknat eller av bristen på mat och friskt vatten, hudproblem och matsmältningsproblem, säger kommunchefen Gisele Benavento.

Zulma Pavón, som arbetar på plats med djurskydd, säger:

- De 500 familjerna som lever i de översvämmade områdena i staden beräknas ha runt 1 000 hundar. På landsorten beräknas antalet djur upp till 6 000 – främst hundar - och de behöver framför allt mat, vitaminer, avmaskningsmedel och skydd mot regnet.

Större djur har flyttats till högre belägna områden men där är det brist på bete och djuren kan få sjukdomar i luftvägarna. Myndigheterna är mycket bekymrade över djurens välfärd och vårt katastrofteams hjälp är mycket efterlängtad.

Vill du hjälpa djur som drabbats av katastrofer?

Ge en gåva via Swish till 9001744 eller stöd vår insats med en gåva här >>

Vi tror att ungefär 800 000 kor i hela regionen påverkats av översvämningarna – genom att de drunknat eller av bristen på mat och friskt vatten, hudproblem och matsmältningsproblem

Läs mer..