Exotiska husdjur - Stjärnsköldpadda - World Animal Protection Sverige

Turkish Airlines samarbetar för att stoppa transporten av exotiska husdjur

Nyheter

På mindre än en månad gav tusentals personer en gåva och 188 099 personer skrev på vår namninsamling riktad mot Turkish Airlines för att stoppa transport av grå jako-papegojor och andra exotiska djur på sina flygplan.

I vintras startade vi en kampanj för att uppmärksamma djurplågeriet inom handeln med vilda djur som blir husdjur i människors hem. Särskilt utsatta är papegojan grå jako, som jagas med brutala metoder och är utrotningshotad. Vi samlade bevis för att ett av flygbolagen som används för att frakta dessa fåglar under hemska förhållanden är Turkish Airines. 

Som ett svar på vår kampanj Vilda djur. Inte husdjur har Turkish Airlines utfärdat ett omedelbart globalt stopp för transporten av grå jako på samtliga plan.

Vi hade ett möte med Turkish Airlines samma dag som flygbolaget utfärdade embargot (13 februari) och tackade dem för att de agerade så snabbt på våra supportrars uppmaning att skydda utrotningshotade fåglar. Ett andra möte ägde rum i mars och flygbolaget kommer nu att samarbeta tillsammans med oss för att stoppa illegala transporter av vilda djur. Det är ett positivt beslut för grå jako men vi måste fortsätta agera för att hitta lösningar för att stoppa den illegala handeln som våra utredare avslöjat. 

1022601_1_0

Spirande samarbete

För att hindra lidandet för hundratusentals vilda djur som blir exotiska husdjur behöver vi internationella, inflytelserika företag som Turkish Airlines att agera på meningsfulla sätt för att skydda dem.

Vi kommer att fortsätta engagera oss för att stoppa illegal handel av vilda husdjur. 

Läs mer..