Het alternatief voor de acceptgiro

Ny framgång för kängurur: Puma slutar använda känguruläder

Nyheter

Det stora sportföretaget Puma rensar ut känguruläder ur sitt sortiment. Företaget ersätter nu kängurulädret i sina fotbollsskor med icke-animaliskt material.

World Animals Protection i Nederländerna startade en mycket framgångsrik kampanj mot känguruläder 2021. För drygt ett år sedan meddelade två stora nederländska försäljare av sportutrustning, skridskotillverkaren Viking och e-handelsjätten Bol.com, att de inte längre skulle använda känguruläder. Och nu följer alltså Puma deras exempel.

Sanne Kuijpers, kampanjansvarig på World Animal Protection i Nederländerna, säger:

"Vi gratulerar Puma till detta fantastiska steg! Varje år jagas cirka 1,6 miljoner vilda kängurur i Australien för sitt kött och skinn. Bakom känguruprodukter finns en grym jakt som innebär svåra påfrestningar för djuren. Det är mycket glädjande att Puma inte längre bidrar till det här lidandet. Vi uppmanar nu också andra stora sportföretag, som Nike och Adidas, att göra likadant".

Var med och hjälp djuren!

World Animal Protection arbetar för att stoppa djurens lidande i Sverige och andra länder och skapa en hållbar planet för alla. Vi har kontor i Sverige och 13 andra länder i Europa, Afrika, Asien, Oceanien, Nord- och Sydamerika och är verksamma i ett femtiotal länder. 

Vi fokuserar särskilt på att stoppa djurens lidande i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer. Våra insatser för djuren innebär också att vi bidrar till att lösa de globala utmaningarna. Med klimathotet från djurindustrins stora utsläpp av växthusgaser och allvarlig smittspridning mellan djur och människor.

Vårt arbete för djuren hade inte varit möjligt utan stödet från våra gåvogivare. Det är alla vi tillsammans som är World Animal Protection. Vi är mycket tacksamma för din hjälp. Tillsammans skapar vi en djurvänligare och hållbarare värld.

Hjälp djuren

Vi uppmanar nu också andra stora sportföretag, som Nike och Adidas, att göra likadant.

Läs mer..