Björn i det vilda

Generalsekreteraren om vårt arbete och coronaviruset

Nyheter

Först av allt vill jag säga att vi tänker på dig, på alla ni som gör arbetet för djuren möjligt. Det här är en svår tid för oss alla. 

Jag vill berätta för dig hur vi arbetar i dessa coronatider. Personalen på vårt kontor arbetar hemifrån. Det har de gjort sedan en tid tillbaka. Som arbetsgivare ligger mitt fokus på att skydda dem, men också på att bidra till att minska smittspridningen i samhället.

Personal tar sig dock till kontoret för att utföra arbetsuppgifter som inte kan utföras hemifrån, men aldrig mer än en i taget för att minska risken för smittspridning bland våra anställda. Det innebär att det kan komma att ta några extra dagar innan du får svar från oss och innan du får ditt brev.

Även djuren riskerar att drabbas i dessa coronatider. Vi har fått information från djurhem, reservat och samarbetsorganisationer världen över, där djur lever som vi har räddat från olika hemskheter. Deras intäkter minskar och att det kan bli problem för dem att ha råd med mat, veterinärkostnader och annat.

Vi kommer troligen behöva ge dem ökat ekonomiskt stöd framöver. Om så blir fallet kommer vi att återkomma om det. Vårt arbete för djuren fortsätter, och vi kan bedriva det utan större störningar mycket tack vare djurvänner som du och vår fantastiska personal världen över.

Coronaviruset har sitt ursprung i en vidrig djurmarknad i Kina. Grundproblemet är alltså hur djur behandlas. Vi har pekat på det under många år, att vilda djur hör hemma i det vilda och att alla djur ska behandlas väl. Vi kommer att öka vårt fokus på detta nu. Det måste bli ett slut på denna vidriga behandling av djur, både för djurens skull men också för människors hälsa. 

Tillsammans skyddar vi världens djur. Tack för att du är med!

Vänlig hälsningar, 

Roger Pettersson
Generalsekreterare
World Animal Protection Sverige

 

Läs mer..