Tre vilda elefanter i Kruger nationalpark i Sydafrika

Nu har 161 av världens researrangörer blivit elefantvänliga

Nyheter

Vi gläds åt att välkomna många nya researrangörer världen över till att ha blivit elefantvänliga! De erbjuder alltså inte elefantridning eller elefantshower till sina kunder.

”Om vi kan få researrangörer att sluta erbjuda, marknadsföra och sälja biljetter till attraktioner där vilda djur far illa har vi kommit långt för att skydda djuren," säger Roger Pettersson, generalsekreterare på World Animal Protection Sverige

Han fortsätter: "Med över 160 researrangörer är steget dit inte längre så långt. I Sverige har de största charterarrangörerna redan tagit detta steg och vi räknar med att hela landets resebyråer ska följa efter."

Se hela listan med de svenska och globala elefantvänliga resebolagen här >>

Fler och fler av dessa har även slutat sälja och marknadsföra annan underhållning med vilda djur, till exempel delfinarier, tigerparker och utflykter där man får ”vandra” med lejon.

Det finns också enkla, praktiska saker du kan göra på semestern för att förhindra att djur far illa. Läs våra goda råd för en djurvänlig semester >>

1014780_0

Vår kampanj för djurvänlig turism går stadigt framåt

Den största framgången, som nåddes tack vare hjälp från över en halv miljon djurvänner, är att resesajten TripAdvisor slutar sälja biljetter till och marknadsföra attraktioner med vilda djur. Sajten ska även ge information om vad attraktionerna innebär för vilda djur.

Men vårt arbete behöver ske på många fronter. Varje researrangör som blir elefantvänlig och varje turist som blir medveten om djurplågeriet med dessa attraktioner är viktiga framgångar.

Läs mer om vårt arbete för vilda djur >>

I Sverige har de största charterarrangörerna redan tagit detta steg och vi räknar med att hela landets resebyråer ska följa efter. - Roger Pettersson, generalsekreterare.

Läs mer..