Vilda djur

Vilda djur utnyttjas av människor världen över. Djuren jagas och tas antingen till fånga eller dödas för att människor ser dem som handelsvaror, som underhållning eller på annat sätt som medel för att tjäna pengar. Vi arbetar för att stoppa utnyttjandet av vilda djur för underhållning, samt skydda djur som hotas av illegal handel eller nedskräpning i haven. 

Elefanter, lejon, apor, björnar och många andra vilda djur plågas inom turistindustrin. Det är ett stressande liv långt från djurs liv i naturen. 

 

Det finns enkla, praktiska saker du kan göra på semestern för att resa djurvänligt.

Varje år dör miljoner havsdjur av nät eller annan fiskeutrustning som lämnats eller tappats i världens hav – så kallade spöknät.

Tusentals björnar tillbringar hela sina liv i fångenskap under usla förhållanden på fabriker som utnyttjar björnarna för deras galla.

I Pakistan blir björnar tränade med brutala metoder för att uppträda inför publik, i kamper mot hundar eller som dansbjörnar. 

Björnar i fångenskap lever ofta under usla förhållanden och är undernärda och stressade. Vi ger dem ett bättre liv i Europas största reservat.

Elefanter i Tanzania riskerar att bli dödade av bönder som får sina grödor förstörda av elefanterna. Vi inför lösningar som skyddar både elefanterna och människornas levebröd.

Världens dyraste kaffe, Kopi Luwak, produceras med hjälp av palmmårdar som lever under förfärliga förhållanden. Vi arbetar för att bara palmmårdar som lever fritt ska producera kaffet.

Bekämpa den dödliga handeln med exotiska husdjur. Varje år fångas miljontals djur in från det vilda, eller föds upp i fångenskap, bara för att bli någons husdjur.