Vilda djur

Vilda djur används av människor världen över, bland annat som underhållning. De tas från det vilda och far illa av ett liv i fångenskap. Vi arbetar för att de ska få stanna i det vilda där de hör hemma.

Vilda djur som uppträder för turister lever ofta hela sitt liv i fångenskap. Plågsamma metoder för att träna djuren och onaturliga rörelser skadar dem. Det är ett stressande liv långt från djurs liv i naturen.

 

Många människor vill uppleva vilda djur på semestern och väljer ovetandes plågsamma underhållningsformer. Läs mer om problemen för vilda djur inom turistindustrin och om hur du kan resa djurvänligt.

Tusentals björnar tillbringar hela sitt liv i fångenskap under usla förhållanden på fabriker som utnyttjar björnarna för deras galla. Vi arbetar för en framtid där tillfångatagandet och denna misshandel av björnar inte längre sker.

I Pakistan blir björnar utsatta för brutala kamper mot hundar inför publik. Vi kämpar med framgång för att stoppa björnhets - och vi fortsätter tills traditionen är stoppad.

När björnens ägare rycker i repet gör det så ont att björnen ställer sig på bakbenen för att komma undan smärtan - den "dansar". Vi kan rädda björnarna och ge dem ett gott liv i ett björnreservat.

Rumänska björnar i fångenskap lever ofta under usla förhållanden och är undernärda och stressade. Vi arbetar för att ge dem ett bättre liv i Europas största reservat.

Varje år fastnar 136 000 sälar och valar i fiskeutrustning som lämnas kvar i världshaven. Vi ska rädda en miljon djur från dessa dödsfällor innan år 2018.

Elefanter i Tanzania riskerar att bli dödade av bönder som får sina grödor förstörda av elefanterna. Vi inför lösningar som skyddar båda elefanterna och människornas levebröd.

Världens dyraste kaffe, Kopi Luwak, produceras med hjälp av palmmårdar som lever under förfärliga förhållanden. Vi arbetar för att bara palmmårdar som lever fritt ska producera kaffet.

Vilda djur blir dödade eller tillfångatagna för att det är lönsamt. Vi arbetar för att stoppa utnyttjandet av vilda djur.

Miljoner vilda djur jagas och tas antingen till fånga eller dödas för att människor ser dem som handelsvaror, som underhållning eller på annat sätt som medel för att tjäna pengar. De förhållanden som vilda djur tvingas leva under i fångenskap är ofta starkt bristfälliga och djuren har inte möjlighet att följa sina instinkter.

Berätta för världen: