Plågade björnar får nytt liv

Fem framgångar för vilda djur under 2020

Nyheter

I dag 3 mars firar vi internationella dagen för vilda djur med att berätta om fem framgångar:

Australiens vilda djur får hjälp att klara sig

Det är svårt att föreställa sig en “seger” med Australiens bränder men kollegerna där vill verkligen betona det enorma stödet som landets vilda djur fått av Sverige och andra länder.

Människor runt hela jorden har generöst donerat så att djurorganisationerna kan ge de överlevande djuren ett gott liv. Några av organisationerna är WIRES, Wildlife Victoria och Wildlife SA, som har tagit hand om skadade koalor, känguruungar och andra djur.

Koalan Hunter

Koalan Hunter är en av de djur som fått hjälp med återhämtning

Långsiktiga initiativ är också i gång – som Greening Australia med ett trädplanteringsprojekt och vårt arbete med att förebygga och förbereda djurskydd inför katastrofer.

Kina förbjuder handel med vilda djur

Något bra kan även komma från hemska katastrofer som coronaviruset. Kina har fattat det hedervärda beslutet att stoppa all handel med vilda djur. Det har förhindrat lidandet för miljoner vilda djur, som annars hade handlats med som exotiska husdjur, blivit traditionell medicin eller ätits upp runt om i landet. Vi arbetar hårt för att få ett permanent förbud och har fått signaler om att det kan bli så. 

Vild Myrkotte

Stopp för avlivning av hajar i Stora Barriärrevet

Australien kommer att sluta avliva hajar i Stora Barriärrevet och i stället satsa på att hantera hajarna, som övervakning med drönare och utbildning av simmare.

Gråvargarna återhämtar sig i Colorado

Ett initiativ för att återinföra gråvargar till Colorado efter att de varit försvunna i 80 år gör framsteg! Det har redan hittats spår av gråvargar, som varmt välkomnas av befolkningen berättar Colorado Parks and Wildllife.

Plågade björnar får nytt liv

World Animal Protection har välkomnat tre nya björnar till reservatet i Balkasar. Det är tre björnhonor som räddats från björnhets i Pakistan. I björnhets binds björnar fast och attackeras av kamptränade hundar. Björnarnas ägare överlämnade dem till oss, så att de kan få ett gott björnliv i Balkasar.

Flera plågade björnar får nytt liv

Under 2000 användes 300 björnar i björnhets men antalet har sjunkit drastiskt och 2019 var det bara 25 kvar. Vi hoppas befria även dessa under året om det går.

Läs mer..