Elefanten Lotus älskar mat

Vackra Lotus slipper äntligen bära turister på ryggen 

Blogg

Skrivet av

Lotus är en 35-årig kvinnlig elefant. Innan hon räddades kände hon bara till hemsk grymhet och misshandel. I flera år användes hon för ridning, dag efter dag tvingades hon bära turister på ryggen under ansträngande vandringar.

Lägret där hon hölls fången sköttes dåligt och Lotus hade aldrig upplevt mänsklig vänlighet eller haft möjlighet att bara njuta av att vara en elefant. Hennes ägares misshandel och okunnighet ledde till att fick infektion i sina fötter, de blev så svullna att hon tvingades gå på sidorna av fötterna. De slog henne på fotlederna för att få henne att gå snabbare, det gav henne djupa sår som förvärrade hennes inflammation och infektion. 

För att göra saken ännu värre utsatte hennes ägare henne för tvångsuppfödning, en grym och farlig praxis där de gör honorna dräktiga genom att kedja fast dem i ett liten stall och ta in en tjur som är i must, det är när tjuren är brunstig och som mest aggressiv.   

Elefanten Lotus älskar mat

På gränsen till svält 

När hennes ägare inte längre hade någon användning för henne lämnades hon, varje dag fastbunden vid en 80 cm lång kedja vid sidan av en väg. Där stod hon, ensam och bortglömd, på betong som orsakade hennes skadade fötter väldigt mycket smärta. Det enda hon kunde göra för att lindra smärtan var att vaja fram och tillbaka. 

Lotus överlevde tack vare att några få bilar stannade och gav henne frukt eller grönsaker. På natten var Lotus bunden på en kyrkogård. Istället för träd, gräs och vatten var marken steniga och full av skräp och djuravföring.  

Reservatet BLES fick höra om hennes situation och blev så chockade över hennes allvarliga tillstånd att de genast lovade att rädda henne.   

Elefanten Lotus älskar mat

Jobbiga små sår 

Efter år av fruktansvärd försummelse och på grund av att hon rövades bort från sin mamma när hon var alldeles för ung, lider Lotus av mycket lågt immunförsvar. Detta innebär att alla små sår eller bett snabbt kan bli infekterade och inflammerade.

För tillfället har hon två varbölder på benen, en är från ett infekterat flugbett som hon kliat på. Och den andra från en tagg som hon antagligen fick efter att ha lagt sig för att sova. Elefanter har långsamt läkkött till att börja med och med Lotus extra problem betyder det att BLES måste tvätta såren varje dag och sköta om dem så gott de kan för att hjälpa dem att läka. 

Elefanten Lotus älskar mat

Trots sina hälsoproblem har Lotus blomstrat på reservatet och älskar alla aspekter av sitt nya liv, särskilt maten! Lotus har slukat reservatets papaya- och bananträd, bambubuskar, grönsaksträdgård, ananasplantor och till och med julgranarna!

Hon har hittat en kärleksfull familj i sina två nya bästa vänner Wassana och Pang Dow och blir ännu vackrare för varje dag som går.

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.