Björn njuter av snön i det vilda

Tack för 2021 - nyårshälsning från Roger

Nyheter

2021 är fullt av hjärtevärmande berättelser om djur som du har räddat. Jag och mina kollegor är uppfyllda av tacksamhet för ditt generösa och omtänksamma stöd.

Vi hoppas att du går in i det nya året trygg, glad och till och med hoppfull inför framtiden. Vi är tacksamma varje dag för att våra fantastiska supportrar hjälper till att göra en verklig och varaktig skillnad när det gäller att skydda djur över hela planeten.

Så som du bryr dig är en inspiration för oss och engagemanget du har är en fortsatt livlina för djur över hela världen.

Du är del av en global familj av djurvänner

Nu har det gått ännu ett år där pandemin varit väldigt påtaglig. Vi har kunnat samla in mycket pengar till mat för hungriga gatuhundar i Indien. Vårt arbete har matat hundar över hela världen sen pandemin startade och det blev ett problem för många hundar att äta sig mätta. Vi har även fortsatt mata björnar och elefanter i våra reservat. Tack för att du fortsätter stå på djurens sida i dessa osäkra tider. 
 

World Animal Proection Elephant Sanctuary Thai island of Koh Lanta

Du har hjälpt lejon i Sydafrika och tack vare dig har vi kunnat belysa den vidriga processen som bryter ner en vild elefants själ för att göra den lydig. Nu är ett lagförslag på väg till den thailändska regeringen. Vi håller tummarna för att den nya lagen antas och elefanterna slipper lida.  

Många av er har mailat er bank och krävt förbättringar för de miljontals djur som lider i djurfabriker världen över och tillsammans har vi fått igenom ett förbud mot burar för alla lantbruksdjur inom EU. 

Och många av er har även tagit del av vår djurparksguide, som visar vilka av Sveriges djurparker som erbjuder närkontakt med vilda djur och vad det kan innebära för djuren.   

World Animal Proection Elephant Sanctuary Thai island of Koh Lanta

Vi fortsätter kampen för en djurvänligare värld. En värld där vilda djur får leva ostörda i naturen och en värld utan livsmedelsindustrins djurfabriker. Tack för att du gav din röst till att kräva kameraövervakning på slakterier och för att du står upp för djur som inte kan göra det själva.  

På uppdrag av alla djur, tack för att du gjorde världen till en bättre plats för dem. Jag är verkligen tacksam för allt du har hjälpt till att uppnå det senaste året och ser fram emot vad vi kan uppnå tillsammans 2022. Tack igen för att du är med oss. 

Med vänliga hälsningar,  

Roger Pettersson 
Generalsekreterare World Animal Protection Sverige 

Tack för att du är en omtänksam djurvän och Gott Nytt År

Läs mer..