Katastrofhjälp till djuren i Kap Verde

Katastrofhjälp till Kap Verde, del 2

Blogg

Skrivet av

För inte så länge sedan berättade vi om hur vi, tack vare ert stöd, kunde arbeta för att skydda djuren efter vulkanutbrottet på ön Fogo i Kap Verde.

Nu vill vi berätta om en getmamma och hennes lilla killing som tack vare er nu har det bra.

Killingen Serginas berättelse

När vulkanen hade spytt ut sin aska över hela ön fick många djurägare kämpa för att klara sina djur. Vårt katastrofteam på Fogo mötte många familjer som hade stora svårigheter att hålla sina getter och hundar friska.

Många getter led av svåra infektioner i sina juver orsakade av mjölkstockning. En en dem, en treårig get, Faisca, hade just fött två små killingar. 

faisca-incontext

En av hennes nyfödda överlevde dessvärre inte men den andra, en svart-vit hona, var frisk och kry. Veterinär Dr Sergio Vasquez skred till verket genast. Faisca och de övriga sjuka getterna fick antibiotika, avmaskningsmedel och vitaminer.

Faisca var illa däran och kunde inte ta hand om sin nyfödda killing, som just tog sina första ostadiga kliv. Men lyckligtvis var det en av de andra getterna som tog sig an den lilla och lät henne dia medan mamman Faisca tillfrisknade.

Faiscas ägare var så klart mycket tacksam för hjälpen med de sjuka getterna och som tack fick den nyfödda killingen namnet “Sergina” efter mannen som räddade Faiscas liv. Utan dina gåvor hade vårt katastrofteam inte kunnat finnas på plats för djuren efter vulkanutbrottet. Tack för ditt pålitliga stöd som når ut till så många djur över hela världen. 

sergina-incontext

Vi hoppas att du precis som vi njuter av bilderna på lilla Sergina - vi tycker hon är bedårande!