Vi vil fortælle turister sandheden – inden de bestiller turen

Vi vill berätta sanningen för turister - innan de bokar

Nyheter

Från elefantridning till att vandra med lejon, ta selfies med tigrar och simma med delfiner - underhållning med vilda djur är en alltför stor del av mångas semestrar. Men turister är ofta omedvetna om det djurplågeri som pågår bakom scenen.

Turister kanske inte tycker att rida en elefant eller vandra med lejon verkar skadligt för djuren. Men den brutala sanningen är att djuren bryts ner fysiskt och psykiskt för att på ett säkert sätt kunna hanteras av människor.  Bakom de glada uppvisningarna gömmer sig alltså grymhet på många sätt: Att ta djuren från sin familj i det vilda eller föda upp dem i fångenskap, att träna dem med plågsamma metoder, långa transporter och att hålla dem i undermåliga miljöer.

Nå djurvänner innan de bokar

En global undersökning visar skrämmande resultat: Nästan 50 % av människor som betalar för en upplevelse med vilda djur gör det för att de älskar djur. Men vi vet att om dessa människor var medvetna om den misshandel som äger rum bakom  kulisserna skulle de inte drömma om att ta del i den.

Det är därför som vi idag, på Djurens dag, lanserar en ny kampanj: Innan de bokar. Målet är att nå de turister som letar efter dessa attraktioner på nätet och låta dem få veta sanningen innan de bokar.

Vår högsta chef Mike Baker säger: 

"Just nu är tusentals turister ute och letar efter attraktioner med vilda djur, helt enkelt omedvetna om djurplågeriet som äger rum i det fördolda. Vad de inte vet är att “en gång i livet” för dem innebär ett livslångt lidande för djuren."

Läs mer om vårt arbete för djurvänlig turism >>

Läs mer om vårt arbete för vilda djur >>

Dela våra filmer som visar sanningen bakom kulisserna:

Film om elefanter >>

Film om tigrar >>

Nästan 50 % av människor som betalar för en upplevelse med vilda djur gör det för att de älskar djur.

Läs mer..