Vaccinationsprojekt mot rabies räddar hundratusentals hundar

Bangladesh: Valpen Raja vaktar redan huset

Blogg

Skrivet av

Elvaåriga Mohamad Bipul har just vaccinerat sin svartvita valp Raja.

På bilden här nedan ser du elvaåriga Mohamad Bipul med sin svartvita valp Raja i famnen. Raja är fyra månader och har tack vare stödet från dig och andra Animal Protectors just blivit vaccinerad mot rabies. Raja har också fått en märkning med miljövänlig färg på huvudet. På det sättet kan alla i byn se att Raja inte utgör något hot - man kan närma sig honom utan att känna oro för att bli rabiessmittad. Läs om hur vårt arbete mot rabies räddar hundratusentals hundar

En vaccinerad hund fortsätter att vara frisk

Rabies är inte vanligt i området men byborna är ytterst vaksamma eftersom de har haft rabiesutbrott i det förflutna. Därför vet de hur ödesdigert det kan vara att bli biten. Tidigare hade de inget annat val än att döda hundar som de misstänkte hade rabies. Mohamad vill att Raja ska vara trygg och hans storebror har berättat att när en hund vaccineras mot rabies fortsätter den att vara frisk.

1015639

Raja blir en bra vakthund

När vi pratar med Mohamad Bipul skiner han av stolthet över sin valp. Han berättar för oss att Raja skyddar familjens hus och att alla där hemma älskar Raja och klappar honom.  Även om Raja fortfarande är en valp visar han redan tecken på att bli en bra vakthund när han växer upp, eftersom han skäller när det kommer främlingar till husses hem.

Raja är en mycket frisk och glad valp och kan knappt bärga sig innan han släpps fri och åter får leka med sin lill-husse. Tack för att du är med och skydda hundar som Raja!

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.