Costa Rica: Dubbelt räddade vilda djur på reservatet Las Pumas

Costa Rica: Dubbelt räddade vilda djur på reservatet Las Pumas

Blogg

Skrivet av

Se videon på några av de djur som har räddats två gånger. Den sista gången tack vare Animal Protectors som du!

I reservatet Las Pumas i Costa Rica finns vilda djur som utsatts för olyckor, slarviga jägare, varit sällskapsdjur eller på dåliga turistanläggningar. Många av djuren kan, efter vad de har varit med om, inte längre klarar sig själva, i alla fall inte utan rehabilitering.

För att få in pengar är en del av reservatet öppet för betalande besökare och inkomsterna härifrån håller verksamheten i gång. Men efter att orkanen Otto drabbat landet i november 2016 och turister inte längre kunde ta sig till den del av landet där reservatet ligger minskade inkomsterna drastiskt och maten till djuren höll på att ta slut. Men tack vare Animal Protectors som du kunde vi hjälpa till att betala mat och veterinärvård tills turisterna återvänder, vilket nu långsamt har börjat ske.

I en annan del av reservatet finns djur som kan rehabiliteras och förhoppningsvis kommer att återvända till det vilda. Hit får besökare inte tillträde för att djuren inte ska vänjas vid människor. Alldeles nyligen nåddes vi av den glädjande nyheten att några av margaykatterna, som dem på filmen, har kunnat återföras till sin naturliga miljö, regnskogen.

Varje år tar Las Pumas emot omkring 150 djur. I detta nu lever bland annat, ozeloter, vildsvin, pumor och andra däggdjur i reservatet, samt över 60 fåglar. 

Ett stort tack från oss och alla djuren på Las Pumas!Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.