Elephants at Kui Buri National Park - World Animal Protection - Wildlife not entertainers

Amerikanska YAS slutar marknadsföra skadliga attraktioner med vilda djur

Nyheter

Det stora amerikanska reseföretaget Your African Safari (YAS) har kontaktat oss för att få hjälp att sluta sälja och marknadsföra skadliga attraktioner med vilda djur efter att ha uppmärksammat TripAdvisors åtagande för att skydda djuren.

Your African Safari kommer att sluta erbjuda resor till skadliga attraktioner med vilda djur,  som elefantridning och att promenera med lejon. Vi hjälper YAS att identifiera olika typer av attraktioner som behöver tas bort från deras hemsida för att kunna göra skillnad för de vilda djuren. YAS beslut är ett positivt steg mot att få slut på skadlig underhållning med vilda djur en gång för alla.

Förändringar inom turistindustrin

Tack vare 558 000 supportrar som skrev under vår namninsamling förband sig TripAdvisor i höstas att sluta sälja biljetter till några av världens värsta attraktioner med vilda djur. Det var ett enormt viktigt beslut inom reseindustrin för att skydda vilda djur och det inspirerade YAS att kontakta oss för stöd och kunskap. YAS listar mer än 3 000 turer i Afrika på sin webbplats, samt över 2 100 researrangörer, 1 500 omdömen och över 10 000 safari-bilder.

YAS grundare Jennifer Goetz säger:

"Vi på YAS är glada över samarbetet med organisationer som World Animal Protection för att genomföra positiva, hållbara förändringar för djuren och för att sprida kunskap till turister om de olika safaripaket vi erbjuder. De flesta vill bevara och skydda djuren de ser under safarin, men många turister är inte medvetna om den grymhet som döljer sig bakom kulisserna vid aktiviteter som elefantridning och att promenera med lejon."

elephant_ride_in_southern_africa

Turister rider på elefanter i södra Afrika

Vår amerikanska kampanjchef för vilda djur, Elizabeth Hogan, säger:

"YAS blir ett fantastiskt föredöme för resesajter och researrangörer över hela världen. Genom att uppmuntra turister som älskar vilda djur att tryggt betrakta dem vid turer i det vilda hjälper det till att göra grymma turistattraktioner till ett minne blott."

Ökad styrka

YAS beslut är del av en växande rörelse inom resebranschen. Företaget hoppas nu att ännu fler företag kommer att införa en förändring likt denna för vilda djur.

Jennifer Goetz säger: "[Vi] hoppas att andra inom resebranschen kommer att följa efter och åta sig att enbart främja resepaket som tar hänsyn till djurens bästa."

Elefantvänliga resor

Vi har redan hjälpt många reseföretag att sträva mot bättre djurskydd i sina affärsmodeller. Genom att underteckna vår utfästelse om att bli elefantvänliga har 161 reseföretag runt om i världen redan åtagit sig att sluta sälja biljetter till grymma elefantattraktioner, som ridning och shower. 

Om du arbetar för ett reseföretag och vill göra ett åtagande för vilda djur precis som YAS och TripAdvisor, maila oss för att ta reda på hur man blir elefantvänlig

Här kan du läsa mer om kampanjen för djurvänlig turism >>

Genom att uppmuntra turister som älskar vilda djur att tryggt betrakta dem vid turer i det vilda hjälper det till att göra grymma turistattraktioner till ett minne blott. - Elizabeth Hogan, kampanjchef för vilda djur

Läs mer..