A macaque performs for tourists at an attraction in Thailand

TripAdvisor tjänar pengar på att vilda djur lider

Nyheter

Världens största resesajt tjänar pengar på försäljning av och reklam för världens grymmaste attraktioner med vilda djur. Skriv på vår namninsamling för att få stopp på djurplågeriet.

Uppmana TripAdvisor att sluta marknadsföra och sälja biljetter till attraktioner där vilda djur plågas - skriv under vår namninsamling idag

Tigrar, lejon, elefanter, apor, sköldpaddor. Det är bara några av de vilda djur som lider i grymma turistattraktioner just nu. Ofta är de tränade med brutala metoder och tvingas uppträda, ridas eller posera bara för att roa turister. TripAdvisor säljer biljetter till och marknadsför många av dessa aktiviteter genom sitt dotterbolag Viator.

TripAdvisor är världens största resesajt. Ett så stort företag har ett enormt inflytande – det är helt enkelt oacceptabelt att de fortsätter marknadsföra och tjäna pengar på djurplågeri. Trots flera försök är TripAdvisor motvilligt till att samarbeta med oss och fortsätter hellre stödja grymhet mot vilda djur.

Tidigare i år publicerade vi en rapport från universitetet i Oxford. 188 turistanläggningar med vilda djur som finns på TripAdvisor hade granskats. Då upptäckte vi att 75%  av de olika attraktionerna innebär lidande för de vilda djuren. Våra fortsatta efterforskningar visade att Viator, företaget som TripAdvisor Inc. köpte upp 2014, säljer biljetter till flera av just dessa anläggningar.

chained_tiger_cub_hub_page_1_hero_4

Marknadsför attraktioner som skyddar vilda djur i stället

Vi vill ha en värld där vilda djur slipper plågas men TripAdvisors agerande hindrar detta.

Förutom att sälja biljetter rankar TripAdvisor och ger utmärkelser till anläggningar med djurplågeri genom sitt popularitetsindex och Certificate of Excellence. Det stärker attraktionernas närvaro på TripAdvisors hemsida och uppmuntrar turister att besöka dem. I förlängningen bidrar det till att misshandeln av vilda djur kan fortsätta.

Vi föreslår att TripAdvisor uppmärksammar och belönar positiva anläggningar som skyddar vilda djur med en utmärkelse som WildlifeLeader. Ungefär som deras GreenLeaders-program, som hjälper turister att välja miljövänligt boende, skulle WildlifeLeaders kunna hjälpa turister att undvika attraktioner som plågar djur och uppmuntra anläggningarna att förbättra välfärden för de vilda djuren.

Agera: Skriv under vår namninsamling

Tillsammans har vi redan övertygat över 100 researrangörer runt om i världen att sluta marknadsföra elefantridning och elefantshower. Tillsammans kan vi få TripAdvisor att sluta tjäna pengar på världens grymmaste turistattraktioner och i stället hjälpa till att skydda de vilda djuren. Skriv under idag

Trots flera försök är TripAdvisor motvilligt till att samarbeta med oss och fortsätter hellre stödja grymhet mot vilda djur.

Läs mer..