Elefantreservat

Nytt samarbete mellan Ving och World Animal Protection

Nyheter

World Animal Protection Danmark startar nu ett djurvänligt samarbete med den nordiska resejätten Nordic Leisure Travel Group, som svenska Ving ingår i.

Samarbetet innebär att World Animal Protections djurvänliga riktlinjer tas med i företagsgruppens hållbarhetspolicy. Djurvälfärd kommer därmed att prioriteras på alla de mer än 400 resmål över hela världen där Nordic Leisure Travel Group finns på plats.

Lina Dahl, Kampanjansvarig i World Animal Protection Sverige, säger:

”Det här är en stor framgång i vårt arbete för djurvänlig turism. Att ett så stort reseföretag som Nordic Leisure Travel Group nu inleder ett samarbete med oss kan få stor betydelse för många vilda djur som i dag utsätts för lidande i turistindustrin. Jag hoppas också att Ving kan bli en viktig förebild, som inspirerar fler svenska reseföretag att arbeta för en modern, djuretisk turism.”

Naturliga livsmiljöer

Nordic Leisure Travel Group har redan under många år lagt stor vikt vid djurvälfärd på sina destinationer.

Den nya övergripande policyn ska nu garantera att alla upplevelser som bolaget erbjuder med vilda djur, ska vara fokuserade på djur i sina naturliga livsmiljöer med djurens välfärd i centrum.

Därför kommer företagsgruppen inte längre att marknadsföra några utflykter till delfinshower eller erbjuda turister rider på elefanter. Resejätten kommer också att aktivt ge råd till sina resenärer, för att hjälpa dem att undvika olika typer av aktiviteter som kan innebär att vilda djur utsätts för lidande. Som att klappa lejon och tigrar, ta selfies med vilda djur eller att betala för att se dansande apor och björnar.

Djurvänlig rådgivning

I samarbetsavtalet ingår också att World Animal Protection kommer att ge Nordic Leisure Travel Group råd om djurvälfärdsfrågor, både för nuvarande och framtida resmål.

Lina Dahl säger:

”Som en av världens största djurvälfärdsorganisationer engagerar vi oss för djur över hela världen, som exempelvis djurvänliga havsreservat i Australien, Sydafrika, USA och Spanien, björnreservat i Rumänien och Pakistan och elefantreservat i Thailand. Med vår expertkunskap hoppas vi kunna vara med och inspirera Nordic Leisure Travel Group, och inte minst svenska Ving, att utveckla många nya djurvänliga upplevelser med vilda djur i frihet runt om i världen.”

Det finns enkla, praktiska saker du kan göra på semestern för att förhindra att djur far illa. Här hittar du tips på hur du kan resa djurvänligt:

Djurvänlig turism

Djurvälfärd kommer därmed att prioriteras på mer än 400 resmål

Läs mer..