A horse in Nicaragua gets caught in the flood waters after Hurricane Jova - World Animal Protection - Disaster management

Vi ska hjälpa djuren efter orkanen Irmas framfart

Nyheter

Orkanen Irma, en av de starkaste orkanerna i området någonsin, drabbar Karibien på sin väg mot USA:s fastland. Vi är på väg för att rädda djuren – de glömda offren vid naturkatastrofer. Miljoner djur kan vara drabbade

Orkanen Irma har ödelagt delar av Karibien. Våra team är på väg för att ge nödhjälp åt djuren. Det kommer också att hjälpa människorna som är beroende av djuren.

Nödhjälp åt djuren

Under naturkatastrofer utsätts djur för stark stress, de kan skadas eller bli sjuka. Djur kan bli chockade och skadade av flygande skräp eller bli sjuka av att andas in vatten.

Våra team i Karibien har kontakt med regeringar, myndigheter och lokala veterinärer för att:

  • Ge medicinsk hjälp till djuren som skadats av orkanen och se till att de får möjligheter att överleva. Det kan innebära veterinärvård, vindskydd och mat.
  • Ge nödhjälpspaket med bandage och behandlingar för skadade djur, behandling av diarré, lunginflammation och andra sjukdomar som kan uppstå efter översvämningar.
  • Beräkna behoven för djuren på kort och lång sikt i samarbete med regeringarna i drabbade stater.

Ditt stöd kan hjälpa oss rädda skadade och svältande djur - stöd vårt arbete med ett bidrag >>

Barbudas förödelse ”nästan total”

Världen har inte sett en storm med sådan ihållande styrka sedan tyfonen Haiyan härjade I Filippinerna under 2013.

Antigua och Barbudas premiärminister har beskrivit förödelsen som “nästan total” och närmare 95% av öns bebyggelse är skadad eller förstörd.

Steven Clegg, som är ansvarig för våra katastrofhjälpsteam, säger: “De första rapporterna om skador på platser som Barbuda är svindlande. Det här en storm som verkligen inte liknar någon annan.

Även om antalet döda är lägre än förutspått räknar vi med att djur kommer att behöva medicinsk hjälp och skydd. Vi är väldigt oroade över djuren som ofta är de glömda offren under katastrofer. Våra team är på väg för att skydda dem.”

Kritisk tidpunkt

De närmaste dagarna är kritiska för människorna som är beroende av sina djur för en inkomst. Om djuren dör kommer deras hopp om att åter bygga upp sina liv också försvinna. När återhämtningen inleds kommer de räddade djuren att ge hopp och stabilitet inför framtiden. 

Ditt stöd kan hjälpa oss rädda skadade och svältande djur - stöd vårt arbete med ett bidrag >>

Du kan även Swisha valfri summa till 9001744, skriv då "Katastrof" som meddelande. 

Vi kommer uppdatera löpande om arbetet på plats.

Bilden ovan visar en häst som kämpar mot flodvattnet i Nicaragua efter översvämningar drabbade landet i samband med orkanen Jova 2011.

Vi är väldigt oroade över djuren som ofta är de glömda offren under katastrofer. Våra team är på väg för att skydda dem. - Steven Clegg, ansvarig för våra katastrofhjälpsteam

Läs mer..