Pakistan: Björnen Misha

Pakistan: Björnen Misha

Blogg

Skrivet av

Tack vare stödet från dig som Animal Protector kunde ytterligare två björnar i Pakistan friges i början av den här månaden.

Nu kan vi berätta lite mer om en av dem, Misha.

Misha är 5 år och har varit dans- och kampbjörn i mer än 4 år. Hon levde under mycket svåra omständigheter innan hon äntligen överlämnades till vår samarbetsorganisation i Pakistan. Hennes magra föda bestod enbart av mjölk och bröd, vilket inte alls är passande mat för en björn. När Misha kom till reservatet led hon av blodbrist och var mycket svag. 

Hennes nosring togs bort under lättare narkos och hon fick antibiotika och vitaminer, men veterinärerna bedömde att hon inte var stark nog för en fullständig hälsokontroll. 

 

Nu får hon bra björnmat (mängder av frukt och grönsaker) regelbundet och står under övervakning i karantänavdelningen. Och visst är det en helt annan blick hos Misha nu? Bilderna är tagna inne i karantänavdelningen, men snart får Misha komma ut i det stora reservatområdet och tack vare ditt stöd kommer hennes liv nu att vara HELT annorlunda mot tidigare.

misha-incontext