Barbuda: Hopp för kattungen Irma efter orkanen

Barbuda: Hopp för kattungen Irma efter orkanen

Blogg

Skrivet av

Tack vare dig och andra månadsgivare kan vi ha en hög beredskap, och efter att stormen Irma dragit fram över Karibien kunde vi snabbt komma på plats för att hjälpa utsatta djur.

En av de platser som var i akut behov av vår insats var ön Barbuda. Alla människor på ön evakuerades innan stormen Irma slog till, men djuren kunde inte följa med. För många av öns invånare innebar det ett val mellan att lämna sina djur ensamma bland förödelsen eller riskera livet för sig själva och sin familj.

antigua_and_barbuda_humane_society_inc_4

Kvar på ön driver djuren runt i det förstörda landskapet, förvirrade, hungriga och skadade.

Bland de första djuren som fick hjälp var en liten kattunge som fick namnet Irma, efter stormen. Irma var bara två eller tre veckor gammal och hade förlorat sin mamma.

Korpral Williams, en av de patrullerande poliserna på ön tog sig an den lilla kattungen och tog hand om henne tills det var dags att skicka henne med båten till säkerheten på Antigua.

1020065

När det var dags för dem att skiljas blev det känslosamt för korpral Williams.

"Inga tårar nu," sa han, "Irma kommer till ett bra hem."

Mycket riktigt. Här är en hälsning från Irma där hon befinner sig i säkerhet på grannön.

Nu fortsätter vårt arbete för att få alla djuren på Barbuda i säkerhet, ge dem skydd och mat, och behandla dem som skadats eller blivit sjuka. Tack vare dina regelbundna gåvor är det möjligt.

Läs mer om vårt arbete med katastrofdrabbade djur >>

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.