flasknosdelfiner

Vi kritiserar planer på delfinuppfödning i Taiji

Nyheter

Den årliga delfinjakten i Taiji, Japan, har utsatts för hård kritik från hela världen. Därför har landets myndigheter nu bestämt att delfiner som tillfångatagits under jakten inte får säljas till djurparker och akvarier.

Detta är positivt, men tyvärr finns ett förslag om att istället börja föda upp delfiner i fångenskap  i samma område som den kända jakten äger rum för att kunna möta efterfrågan på dem. Delfinerna skulle sedan köpas in av djurparker, akvarier och olika turistattraktioner.

Neil D’Cruze, som är vår ansvariga för forskning om vilda djur, har uttalat skarp kritik mot detta:

"Att föda upp vilda djur i fångenskap innebär ett stort hot mot djurvälfärden. Sådan uppfödning  kan också användas som en täckmantel för utökad tjuvjakt i det vilda eftersom det ofta är ett snabbare och billigare sätt att få fram djuren som efterfrågas.”

Turister måste bli medvetna

“Sådan uppfödning är helt enkelt en felaktig genväg som leder till samma konsekvens: Djur som lider i fångenskap och tomma hav. Ironiskt nog betalar de allra flesta turister för underhållning med vilda djur eftersom de älskar djur. Det är avgörande att oinsatta turister blir medvetna om det fruktansvärda lidandet bakom kulisserna så att de inte stödjer djurplågeri trots att de inte vill. Vilda djur ska stanna i det vilda där de hör hemma.”

Läs mer om vårt arbete för att vilda djur ska få vara kvar i naturen.

Foto: CW AZORES/Justin Hart

Att föda upp vilda djur i fångenskap innebär ett stort hot mot djurvälfärden. Sådan uppfödning kan också användas som en täckmantel för utökad tjuvjakt i det vilda.

Läs mer..