Rumänien: Höjdpunkt när övergivna björnungarna flyttades till egen inhägnad

Rumänien: Höjdpunkt när övergivna björnungarna flyttades till egen inhägnad

Blogg

Skrivet av

De två björnungarna som hittades övergivna i en skog i Rumänien har vuxit så det knakar.

Förra året berättade vi hur två fyra veckor gamla björnungar hittats ensamma och övergivna i en skog i Rumänien och flyttats till Zarnesti-reservatet. 

I början togs de om hand i ett område inom reservatet som särskilt anpassats för dem. Där fick de ständig tillsyn och kunde matas dygnet runt. Men efter ett tag blev de väldigt aktiva och behövde mer utrymme. Det var dags för björnungarna att få känna gräs under tassarna.

zarnesti_cub

När de släpptes ut sprang de uppspelta runt och utforskade sina nya omgivningar. De lekte med varandra som småbröder brukar, plaskade i vattnet och försökte klättra uppför sitt livs första träd. För första gången såg de en annan björn än varandra! På andra sidan stängslet runt deras inhägnad bor nämligen Max, den blinda björnen, som björnungarna försiktigt hälsade på.

zarnesti_cub_max

Det här var ett tag sedan och i sin nya inhägnad kommer de att vara kanske ett halvår till. Efter det är de tillräckligt stora för att förhoppningsvis kunna flyttas tillbaka till det vilda. Tyvärr är en av ungarna mindre och svagare än den andra och har enligt reservatets veterinär Ciprian problem med synen. Björnens utveckling övervakas noga men om ögonproblemen fortsätter kanske han inte kan släppas fri utan får stanna i reservatet.

Det känns ändå fantastiskt att tack vare alla vår Animal Protectors som du, kan vi ge dessa björnungar chansen till bästa tänkbara liv, allra helst ute i skogen men annars i reservatet med så mycket frihet de klarar av.  Det är era gåvor som bekostar björnreservatet. Från djupet av vårt hjärta: TACK!

Läs mer om vårt arbete med björnarna i Rumänien >>

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.