USA: Två intrasslade sälar fick återvända till havet

USA: Två intrasslade sälar fick återvända till havet

Blogg

Skrivet av

Tack vare Animal Protectors som du och snabbt agerande från vår amerikanska samarbetsorganisation har ytterligare två sälar räddats. De har nu fått återvända till sitt hem i havet.

De två sälarna Higgins och Orchard hittades strandade och skadade. Orchard hade sår på kroppen och en bruten labb. Higgins hade en allvarlig ögoninfektion, som gjort honom blind på ena ögat. De hade inte klarat sig om de inte fått hjälp.

1020349

Snabbt ingripande från vår amerikanska samarbetsorganisation Marine Mammals of Maine (MMoME) räddade dem från en nästan säker död.

MMoME tog med sälarna till sitt räddningscenter, som vi tack vare stödet från våra Animal Protectors är med och finansierar. Här har sälarna fått veterinärbehandling och flera månaders vård och omsorg, och nu var det äntligen dags för dem att få återvända till havet.

1020350

På ryggen finns en sändare som samlar in information om sälen. Den försvinner när sälen byter päls.

Marine Mammals of Maine är ett riktigt gott exempel på den stora skillnad som räddningscentra längs kusterna kan göra för havets djur. Experter på centrat räddar varje år hundratals djur med sina snabba insatser. 

Utan regelbundna gåvor från djurvänner som du skulle MMoME inte ha haft något räddningscenter att ta sälarna till. Tack!

Läs mer om vårt arbete för att skydda havens djur >>

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.