Athena the dog with two Olympic gold medallists at our dog adoption event in Rio

OS-vinnare stödjer djur som räddats under Rio-OS

Nyheter

Roddarna Eleanor Davis Logan och Tessa Gobbo gjorde en överraskningsvisit till vårt hundadoptionsevent i lördags.

De olympiska stjärnorna klappade hundarna och lät dem till och med posera med sina guldmedaljer. Detta speciella möte är väldigt långt ifrån det hårda liv som hundarna hade tidigare.

Vi har räddat över 30 hundar och 50 katter hittills i samarbete med organisationskommittén för OS och Paralympics.

Tar hem medaljer – och djur

Till sina fans och varje brasilianare som sett OS skickade Eleanor och Tessa ett tydligt budskap: “Stöd OS genom att adoptera en hund.”

Tidigare på lördagen hade Eleanor adopterat två katter från vår samarbetsorganisation på plats, Oito Vidas. Och medan de var på vårt event blev hon särskilt förtjust i en valp som var döpt efter den brasilianska tennisspelaren Guga. “Jag hoppas att han blir adopterad,” sade hon efter att ha hållit honom i flera minuter och högst motvilligt släppt ner honom.

Det var en hundfamilj döpt efter Olympens gudar – Apollo, Zeus, Hercules och Athena – som vann Tessas hjärta. Hundarna leddes av den modiga Apollo, som för bara några månader sedan fick kämpa för att överleva på Rios gator.

eleanor_and_tessa_with_hercules_the_dog_0

Tessa och Eleanor med hunden Hercules på vårt hundadoptionsevent i Rio

Närheten till vildmarken försatte dem i fara. Byggarbetare hittade dem där de gömt sig bakom traktorer, med flera allvarliga skador efter en attack av en ozelot, ett slags vildkatt som också kallas panterkatt. Arbetarna tog hand om hundarna och överlämnade dem till vår samarbetsorganisation, the Special Secretariat for the Defense of Animals (SEPDA). Nu hjälper vi till att hitta ett kärleksfullt hem åt dem.

Räddade hundar döps efter OS-stjärnor

En av hundarna som vi räddade hittades i samma stadium som Usain Bolt gjorde sitt debutlopp på under Rio 2016. Vårt räddningsteam hittade den inkräktande Bolt (hunden alltså), som sprang runt på stadion bara några timmar efter den “riktiga” Bolt.

Isaquias, den kortbenta hunden på bilden nedan, fick sitt namn från den brasilianska kanotisten som vann tre OS-medaljer.

isaquias_the_dog_with_olympic_gold_medallists

Hunden Isaquias sitter med två guldmedaljörer från USA

Här kan du läsa om katterna som vi räddade på Maracanastadion >>

Till sina fans och varje brasilianare som sett OS skickade Eleanor och Tessa ett tydligt budskap: “Stöd OS genom att adoptera en hund.