Pressmeddelande: Över en halv miljon människor uppmanar KFC att stoppa djurplågeriet för kycklingar

Pressmeddelande: Över en halv miljon människor uppmanar KFC att stoppa djurplågeriet för kycklingar

Nyheter

I dag den 16 oktober på Världslivsmedelsdagen överlämnar djurskyddsorganisationen World Animal Protection drygt en halv miljon namnunderskrifter till KFC:s huvudkontor i Louisville, Kentucky, USA.

Organisationen uppmanar KFC att förbättra välfärden för kycklingarna globalt genom att använda raser som växer i en mer naturlig takt och ser till att de får mer utrymme, dagsljus och berikning. Det medför att djuren blir friskare och mer aktiva.

KFC har ännu inte gjort någon utfästelse för djurvälfärd medan företag som McDonalds, Subway och Starbucks offentligt utlovat förbättrad välfärd för kycklingar, åtminstone i USA.

Allt fler kräver bättre villkor för kycklingarna när de inser fasorna bakom de stängda dörrarna i industriell uppfödning. KFC tar många kycklingar från uppfödningar där djuren trängs i gallerburar och aldrig får se dagsljus. De flesta växer onaturligt snabbt och slaktas när de bara är 40 dagar gamla, alltså inte ens vuxna. Växttakten sätter stor press på kycklingarnas hjärtan, lungor och ben och många kycklingar lider hela sitt korta liv av kronisk smärta, sår, förlamning och till och med hjärtfel.

Jonty Whittleton, som är ansvarig för World Animal Protections arbete för kycklingar säger:

“Glöm snärtiga slogans, glöm glada jinglar och smarta annonser – verkligheten för kycklingarna som serveras på KFC är ett liv i lidande. Kycklingar är huvudingrediens i KFC:s globala multimiljardföretag, ändå får de inte ens sina mest grundläggande behov tillgodosedda. KFC och andra snabbmatsrestauranger har makten att förbättra livet för miljarder djur. De måste sätta djurvälfärd främst i sina affärsplaner. Massor av konsumenter håller med oss – nu får det räcka. VI fortsätter att inrikta oss på KFC och andra företag för att få slut på denna hjärtskärande grymhet. Våra supportrar är med oss under varje steg på vägen.”

Över en halv miljon människor från tio länder har skrivit på namninsamlingen, som uppmanar KFC att använda kött från kycklingar med högre välfärd.

 

Presskontakt World Animal Protection Sverige:

Lise-Lott Alsenius 

070-397 2133

lise-lottalsenius@worldanimalprotection.se

 

Läs fler pressmeddelanden