Mexiko: Knölvalshona befriad från spöknät

Mexiko: Knölvalshona befriad från spöknät

Blogg

Skrivet av

En knölvalshona kan nu, tack vare dig och andra Animal Protectors, åter njuta av friheten i Stilla havet.

Varje år skadas och dödas miljoner djur i haven av kringdrivande spöknät, men den här valen hade tur. Hon upptäcktes utanför kusten vid Cabo San Lucas i Mexiko, djupt intrasslad och med kroppen till 90 procent täckt av ett gammalt fisknät. 

blog-intext-humpback-whale

”Att befria valar från spöknät är ett svårt och farligt arbete och det är viktigt med både utbildning och träning.” säger Joanna Toole som arbetar med vår kampanj för att befria haven från spöknät.

”Därför består en del av vår kampanj i att utbilda fler i hur man går till väga utan att skada eller skrämma det intrasslade djuret.”

Tack vare stödet från Animal Protectors har vi kunnat utbilda människor över hela världen och nu senast två personer från RABEN (Red de Asistencia a Ballenas Enmalladas) i Mexiko. Det här var deras första räddningsaktion efter utbildningen.

Det tog drygt 5 timmar att skära loss valen. När hon till slut var befriad från allt gammalt fisknät, vinkade hon "adjö" med stjärtfenan och dök ner i djupet.  Det var en stor lättnad att räddningen gick så bra. Varken val eller människor skadades.

Tack för att du gör det möjligt!

blog-intext-humpback-fin

Läs mer om vårt arbete för att befria haven från spöknät >>

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.

Tyvärr har vi inga bilder från själva räddningsaktionen. Istället får du njuta av några bilder på andra fria knölvalar i Stilla havet.