Tiger selfies

Tinder tar ställning mot tigerselfies

Nyheter

Om du går in på Tinder dröjer det inte länge innan du stöter på någon som poserar med en tiger. Men det kommer att ändras eftersom Tinder nu uppmanar sina användare att ta bort tigerselfies.

Det är goda nyheter för tigrarna att dejtingappen Tinder agerar mot användare som postar tigerselfies.

På sin blogg skriver Tinder: “Det är hög tid att tigerselfies försvinner. Alltför ofta utnyttjar dessa bilder vackra varelser som har tagits från sin naturliga miljö. Vilda djur förtjänar att leva i det vilda.”

Tinders agerande är ett steg i rätt riktning för att skydda vilda djur som utnyttjas som turistunderhållning.

“När du är på semester, kom ihåg att din ´en gång i livet`-upplevelse ofta innebär ett helt liv i misär för djuret ifråga,” säger Cassandra Koenen, som är ansvarig för vårt arbete med vilda djur.

“Kom ihåg: Om du kan rida, krama eller ta en selfie med ett vilt djur kan du vara säker på att det är djurplågeri.”

Det dolda lidandet för din “grymma” selfie

Tigerselfies är verkligen grymma mot djuren. Under förra året publicerade vi en rapport, ‘Tiger selfies exposed: a portrait of Thailand’s tiger entertainment industry’ som visade på vilken avgörande roll som regeringar, reseindustrin och turister har för tigrarna i nöjesindustrin.

Rapporten avslöjade en växande industri. När vår undersökning gjordes fanns över 830 tigrar i fångenskap på turistanläggningar i Thailand, jämfört med 623 under vår första granskning 2010.

Denna ökning på 33% visar en bekymmersam tendens till ‘snabbuppfödning’ – när tigrar utan bevarandehänsyn föds upp till ett liv i lidande för att roa turister.

Problemet för tigrarna är bland annat:

  • Att de skiljs från sin mamma bara 2–3 veckor efter födseln
  • Att de hanteras ovarsamt av turister hundratals gånger varje dag, vilket leder till stress och skador
  • Att smärta, rädsla och svält används för att straffa tigrarna när de visar “oönskat” beteende
  • Att de hålls i små betongburar eller inhägnader utan tillräcklig tillgång till rent vatten
  • Beteendestörningar som ofta uppkommer i stressande miljöer.

Du kan bli del av lösningen genom att avstå från attraktioner där vilda djur far illa, till exempel där de tillåter tigerselfies. 

 

Nyligen lanserade vi en kampanj där du kan hjälpa elefanter som lider i turistindustrin. Tillsammans kan vi visa att människor vill skydda vilda djur från skadliga turistattraktioner

Ta ställning för elefanterna

“När du är på semester, kom ihåg att din ´en gång i livet`-upplevelse ofta innebär ett helt liv i misär för djuret ifråga.

Läs mer..