Delfiner simmar i det vilda

Nytt reseföretag på vår djurvänliga lista

Nyheter

Ska du ut och resa? World Animal Protection Sveriges lista med reseföretag som tagit ställning för djuren hjälper dig att resa djurvänligt. Det senaste tillskottet på listan är Nygren & Lind Travel.

Lina Dahl, kampanjansvarig i World Animal Protection Sverige, säger:

Vi är mycket glada att kunna välkomna Nygren & Lind Travel som nytt reseföretag på vår djurvänliga lista. Listan är en viktig konsumentupplysning för alla som vill förändra situationen för vilda djur på turistorterna. Vilda djur ska inte leva i onaturliga miljöer i fångenskap för att roa turister. Ju fler vi är som tar avstånd från utnyttjande av vilda djur som turistattraktioner, desto svårare blir det att tjäna pengar på deras lidande.


Tillsammans bidrar vi till djurvänlig turism

För att bidra till djurvänlig turism tar World Animal Protection kontakt med företag i resebranschen. Vi informerar om djurens situation och ber dem att säga nej till underhållning med vilda djur i fångenskap.

I stället uppmuntrar vi researrangörerna att erbjuda sina kunder upplevelser med vilda djur i deras naturliga livsmiljöer i frihet eller i djurvänliga reservat. Platser där respekt för djurens välbefinnande alltid är i fokus.

Som turist kan du bidra till en djurvänligare turistindustri genom att aldrig ha närkontakt med vilda djur. Delta inte i aktiviteter som att rida på elefanter, titta på delfinshower eller klappa lejonungar.

Vår lista med reseföretag som tagit ställning för djurvänliga reseupplevelser gör det lättare för dig att vara en djurvänlig turist.

Du hittar listan här


Vill du hjälpa djur som lider?

World Animal Protection arbetar för att stoppa djurs lidande både i Sverige och andra länder. Vi fokuserar särskilt på att hjälpa djuren i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer.

Insatserna för djuren är beroende av frivilligt stöd och hade inte varit möjliga utan våra gåvogivare. Det är alla vi tillsammans som är World Animal Protection.

Vi är mycket tacksamma för din hjälp.

Ja, jag vill hjälpa djur!

Läs mer..