Sloth climbing

Iskallt plan i Belgien blev en dödsfälla för sengångare

Nyheter

Natursidan.se rapporterar om tre sengångare som dött i ett nedkylt plan i Belgien. Händelsen är ett tragiskt exempel på de allvarliga konsekvenserna av att inte låta vilda djur få leva ifred i sina naturliga livsmiljöer.

Sandra Jönsson, expert på vilda djur i World Animal Protection Sverige, säger:

”Det är helt obegripligt och oförsvarligt att sengångarna lämnades ensamma så länge i planet att de frös ihjäl. Sådana här tragiska händelser är en följd av att vi inte låter de vilda djuren få leva i fred i sina naturliga habitat, där de hör hemma. Transporter och onaturliga miljöer i fångenskap innebär generellt sett stora påfrestningar för vilda djur och World Animal Protection arbetar för att vilda djur ska få vara just vilda i frihet.”

De tre sengångarna dog i ett plan i belgiska Liège. Planet från Qatar Airways var på väg till Malaysia, men blev kvar på marken på grund av vinterovädret. Efter ett dygn i det utkylda planet hade tre av de nio sengångarna som var med i transporten dött. De sex sengångare som överlevde skräckdygnet på planet skickas vidare till Malaysia efter att de fått vård.

Varför sengångarna lämnades ensamma i det iskalla planet så länge är högst oklart. Varken flygplatsen eller de transportansvariga vill ta på sig ansvaret för deras grymma öde.

Tillsammans skapar vi en djurvänligare värld

World Animal Protection är en av världens största djurvälfärdsorganisationer. Vi arbetar för att stoppa djurens lidande och skapa en hållbar planet för alla. Vi har kontor i Sverige och 13 andra länder i Europa, Afrika, Asien, Oceanien, Nord- och Sydamerika och är verksamma i ett femtiotal länder. 

Vi fokuserar särskilt på att stoppa djurens lidande i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer. Våra insatser för djuren innebär också att vi bidrar till att lösa de globala utmaningarna, med klimathotet från djurindustrins utsläpp och smittspridning mellan djur och människor.

Vårt arbete för en djurvänligare värld hade inte varit möjligt utan stödet från våra gåvogivare. Det är alla vi tillsammans som är World Animal Protection. Vi är mycket tacksamma för ditt stöd. Din hjälp är livsviktig.

Jag vill hjälpa djuren

Sådana här tragiska händelser är en konsekvens av att vi inte låter de vilda djuren få leva i fred i sina naturliga habitat, där de hör hemma.

Läs mer..