Elefanter hører til i naturen - ikke i turistindustrien

Apollo tar bort plågsamma elefantutflykter från programmet

Nyheter

Apollo tar som första nordiska charterarrangör bort plågsamma elefantutflykter från programmet. Det är det första steget mot att erbjuda ett hållbart utflyktsprogram.

Apollo blir därmed den första charterarrangören som inleder ett fördjupat samarbete med World Animal Protection Sverige.

Redan den här vintern har Apollo tagit bort 16 elefantutflykter. De som finns kvar är utflykter där man ser elefanter i sin naturliga miljö. Detta är det första steget på ett mer långsiktigt samarbete med World Animal Protection och ett långsiktigt åtagande från Apollos sida att inte längre erbjuda utflykter där djur far illa.

"Det finns inget som upprör våra gästers känslor så mycket som när barn eller djur far illa. De senaste åren har vi sett en ökad efterfrågan på djurvänliga utflykter. Därför tar vi nu det här steget", säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Fler djurvänliga steg under 2015

Under 2015 tar Apollo ytterligare steg mot att blir en arrangör av hållbara utflykter genom att göra ytterligare förändringar i programmet. Tanken är att utflykterna ska ersätta med hållbara alternativ. Arbetet med att identifiera sådana utflyktsalternativ har inletts.

Elisabeth Tjärnström, sakkunnig och programansvarig på World Animal Protection Sverige, säger: "Vi är väldigt glada att Apollo väljer att ta det här steget och blir den första djurvänliga charterarrangören i Norden. De visar att de inte vill stödja aktiviteter som elefantridning och tar därmed ansvar för en djurvänlig turism."

Läs mer om vårt arbete för djurvänlig turism >>

Läs mer om vårt arbete för vilda djur >>

In 2013, almost 1.9 million live sheep were exported from Australia by sea and more than 14,000 died during the voyage. In the same year, 830 cattle died during transportation out of a total of 776,000 exported.

Läs mer..