Ecuador: Alejandro och Maya räddades från jordbävningen och fick nya hem

Ecuador: Alejandro och Maya räddades från jordbävningen och fick nya hem

Blogg

Skrivet av

Katastrofer världen över drabbar varje år både människor och djur. Tack vare dina och andra Animal Protectors regelbundna gåvor kan vi finnas där för djuren.

I april i år drabbades Ecuadors västkust av en jordbävning som orsakade förödelse över stora ytor. Vårt katastrofteam var snabbt på plats i landet och efter en bedömning av hur vi på bästa sätt kunde göra mest nytta och rädda flest djur, satte vi igång arbetet.

Det fanns djur som svalt, som riskerade dricka förgiftat vatten, som skadats och som var lämnade vind för våg. Tack vare dina lojala gåvor har vi resurser för att både kunna ge djur mat, vaccinera dem och se till att de skadade och sjuka fick veterinärvård.

Ett av de djur vi kunde hjälpa är hunden Alejandro, som hade använts i illegala hundkamper. Hans ägare hade skadats under jordbävningen och undrade om någon annan kunde ta hand om hunden i stället.  Alejandros hälsa var inte den bästa men vi ville ge honom chansen till ett gott liv och sökte efter någon som kunde adoptera honom.

ap-blog-nov16-hero

Så fann vi Gina Villiacis och hennes son Brian. När de fick träffa Alejandro blev de, som de uttryckte det, handlöst förälskade i honom och tog sig genast an honom.

Sex månader senare

Ett halvår senare for vi tillbaka till Ecuador för att följa upp på några av de djur som vi räddat.

Det var med stor glädje vi återsåg Alejandro. Trots sin tunga bakgrund har han återfått sin hälsa. Han älskar sin nya familj och de älskar honom lika mycket tillbaka.

ap-blog-nov16-intext-2

Maya är en annan av de hundar vi räddade i Ecuador. Hon adopterades av Cesar och Arthur som föll för henne vid första ögonkastet. 

Ett stort varmt tack för ditt månatliga stöd, som ger oss möjligheten att rädda djur som Alejandro och Maya. De är två av alla de hundratusentals djur som vi har kunnat skydda efter katastrofer.

Läs mer om vårt arbete för att hjälpa katastrofdrabbade djur >>

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.