Bjørneunge reddet: Paddington var alene i storbyen

Björnunge räddad: Paddington var ensam i storstaden

Nyheter

Helt ensam i en hektisk storstad utan sin mammas trygghet. Det är inte något tryggt liv för en liten björnunge. Lyckligtvis blev Paddington räddad och har fått det bra i Zarnesti-reservatet i Rumänien.

Vi vet inte exakt hur det gick till när björnungen Paddington hamnade alldeles ensam på gatorna i en rumänsk storstad. Vi vet bara att han var van vid människor och att det inte var säkert för honom att vandra runt på stadens gator och torg.

paddington-incontext

Paddington i Zarnesti-reservatets karantänområde där björnarna bor efter ankomsten till deras nya hem.

Hittades i mörk källare

Paddington är bara drygt ett år gammal. I början av april kontaktade några invånare i den rumänska staden Sibiu myndigheterna. De hade sett björnungen springa över en häck och gömma sig på de små sidogatorna i staden. Vanligen är en så ung björn fortfarande tillsammans med sin mamma men Paddington var helt ensam.Polisen hitttade Paddington i en källare och kort tid efter det anlände räddningsteamet från vår rumänska samarbetsorganisation Asociatia Milioane de Prieteni (AMP). De lade märke till att Paddingtons päls var fin och glänsande. Det tydde på att han hållits som sällskapsdjur. Det förklarar också varför han var vad vid människor. Möjligen har han blivit släppt frivilligt efter att ha blivit för stor.

paddinton-incontext1

Paddington undersöks av veterinären i björnreservatets klinik.

Nu leker Paddington med de andra björnarna

Paddington blev till sig av glädje när han upptäckte att det låg två äpplen gömda under halmen i botten av den transportbur som han hade placerats i. Efter en biltur på två timmar ankom han till Zarnesti-reservatet, där veterinärerna gav honom en grundlig undersökning innan han släpptes ut i reservatet.Paddington är nu en av de yngsta invånarna i reservatet. Han kommer aldrig att kunna klara sig själv i naturen eftersom han är för van vid människor och därför inte skulle hålla sig på avstånd. Men i reservatet njuter han av sin nyfunna trygghet i de vackra omgivningarna och leker med de andra björnarna – långt borta från storstadens faror.

Läs mer om vårt arbete för att rädda björnarna i Rumänien >>

Läs mer om vårt arbete för vilda djur >>

Läs mer..