Sorgliga nyheter från Balkasar-reservatet

Pakistan: Sorgliga nyheter från Balkasar-reservatet

Blogg

Skrivet av

Med hjälp av ditt stöd har vi kunnat rädda ytterligare en björn i Pakistan från de grymma björnkamperna. Men dessvärre var hon så svag och skadad att hon avled på reservatet.

År av lidande

Åttaåriga Josee har tvingats kämpa mot kamptränade hundar i flera år. Om och om igen släpades hon in i arenan, bands vid en stolpe och anfölls av hundar.  

Tack vare ditt och andra Animal Protectors stöd, kunde Dr Fakhar och hans team hos vår partnerorganisation, Bioresource Research Centre, till slut övertala Josees ägare att överlämna henne i deras vård. Tyvärr visade det sig vara försent.

Ömsint vård

När Josee anlände till reservatet, var det första som hände att nosringen och kedjan, som använts för att kontrollera henne, försiktigt togs bort. När hon vaknade ur narkosen började hon nästan genast äta vilket brukar vara ett gott tecken. 

josee-incontext_0

Men tyvärr, Josee var svag och hade svår blodbrist efter många års vanvård. Hon avled i karantän några dagar senare.

En fri björn

Det är inte roligt att behöva komma med så här tråkiga nyheter. Men vi vill påpeka att din generositet gjorde åtminstone att Josee till slut fick uppleva att bli av med nosring och kedjor. Det är bara tråkigt att skadorna från hennes tidigare liv blev för mycket för henne att klara av. 

Stort tack för att du är Animal Protector och gjorde så att Josee åtminstone kunde sluta sina dagar som en fri björn.