Storbritanniens snabbast växande researrangör easyJet Holidays meddelar nu att alla företagets erbjudanden ska vara djurvänliga. Det sker efter att World Animal Protection haft kontakter med företaget sedan 2020 för att diskutera djurvälfärd.

Resebolaget easyJet Holidays antar djurvänlig policy

Nyheter

Storbritanniens snabbast växande researrangör easyJet Holidays meddelar nu att alla företagets erbjudanden ska vara djurvänliga. Det sker efter att World Animal Protection haft kontakter med företaget sedan 2020 för att diskutera djurvälfärd.

Katheryn Wise, som arbetar på World Animal Protection i Storbritannien, säger:

Redan från början har easyJet Holidays tydligt deklarerat att ambitionen är att erbjuda kunderna ansvarsfulla, djurvänliga resealternativ. Det har varit ett nöje att arbeta med ett företag som lyssnar på sina kunder och väljer att inte tjäna pengar på underhållning med djur i fångenskap. Det är genom sådana här samarbeten som vi verkligen kan förvänta oss att se varaktiga förändringar för vilda djur över hela världen.

Resebolagen har ett stort ansvar

Förutom att vilda djur på turistorter måste roa turister kan de hållas i trånga burar, små bassänger eller vara fastkedjade. De kan lida i fångenskap under hela livet, bara för att besökare ska betala pengar för att ta en tiger-selfie, promenera med lejon, rida på elefanter eller titta på en delfinshow. 

För att minska lidandet för djur i turistindustrin tar World Animal Protection kontakt med företag i den globala resebranschen och sprider information om djurens lidande.

Vi uppmanar reseföretag att inte erbjuda sina kunder aktiviteter som innebär att vilda djur tvingas leva i onaturliga miljöer. Vi vill att fler reseföretag tar avstånd från vilda djur i fångenskap och i stället erbjuder turister att uppleva dem i deras naturliga livsmiljö i frihet eller i djurvänliga reservat.

Hjälp till att göra TUI delfinvänligt

Lina Dahl, kampanjansvarig i World Animal Protection Sverige, säger:

Resebolag som easyJet Holidays visar vägen mot en djurvänligare turistindustri som vi arbetar för att ännu fler ska följa. Vi måste hjälpas åt för att både resebolag och turister ska få upp ögonen för djurens situation och ta avstånd från underhållning med vilda djur. Djur som lider är inget nöje! Just nu driver vi en kampanj för att få TUI att sluta stödja delfinshower.

TUI är ett av de sista stora globala reseföretagen som fortfarande marknadsför underhållning med delfiner. Motiveringen är att TUI anser att turisterna själva måste få avgöra vad de vill göra på sin semester.

Problemet är bara att många turister inte känner till delfinernas lidande i fångenskap. De kan lätt tro att delfinshowerna är djurvänliga, när ett stort reseföretag som TUI marknadsför dem som oskyldig familjeunderhållning.  

Tillsammans kan vi se till att delfiner inte längre hålls i fångenskap och utnyttjas för underhållning. Med din namnunderskrift hjälper du till att sätta press på TUI att ta ansvar för delfinernas välfärd.

Skriv på namninsamlingen här

 

 

Du behövs!

World Animal Protection arbetar för att stoppa djurs lidande både i Sverige och andra länder. Vi fokuserar särskilt på att hjälpa djuren i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer.

Insatserna för djuren är beroende av frivilligt stöd och hade inte varit möjliga utan gåvogivare. Tillsammans är vi World Animal Protection. Var med och skapa en djurvänligare värld!

Ja, jag vill hjälpa djur  

Läs mer..

Delfin kvävd till döds i Kolmårdens delfinarium

Nyheter

Kolmårdens äldsta delfinhona Nephele har dött. Hon dog den 15 januari och nu har obduktionsrapporten offentliggjorts i media. Den visar att hon kvävdes av konstgjord tång i sin bassäng.

Nu stängs skräck- anläggningen Miami Seaquarium i USA

Nyheter

Efter hård kritik från amerikanska myndigheter måste Miami Seaquarium i Florida sluta med sina delfinshower. Det är en stor framgång som World Animal Protection arbetat för sedan 2019.

Granskning av finska pälsfarmer förlänger pälsdjurens lidande

Nyheter

EFSA, EU:s expertmyndighet för mat och säkerhet, granskar nu i veckan förhållandena på finska pälsfarmer. World Animal Protection ser undersökningen som en beklaglig fördröjning av ett pälsförbud. Ett svek mot både pälsdjuren och folkviljan i EU.